TURIZAM
Via Dinarica stiže u Mostar
Manager.ba/bljesak.info BiH 16 srpnja, 2021
Izvor fotografije:
bljesak.info

Cilj ovog projekta započetog još 2014. godine jeste da promovira prirodne i kulturne ljepote zemalja u regiji, kao i da potpomogne održivi razvoj lokalnog turizma i ekonomski rast. 

 

Nakon što je projekt 'Via Dinarica' uspješno predstavljen Sarajlijama u petak, 16. srpnja/jula dolazi i u Mostar.

Projekt će se Mostarcima predstaviti na Španjolskom trgu u 19 sati.

Cilj ovog projekta započetog još 2014. godine jeste da promovira prirodne i kulturne ljepote zemalja u regiji, kao i da potpomogne održivi razvoj lokalnog turizma i ekonomski rast. 

Planinarske rute Via Dinarice koje se protežu preko Dinarida, kroz sedam zemalja od Slovenije do Albanije, a BiH se nalazi u samom srcu dinarskog luka pruža doživljaj, avanturu u prirodi, odmor, relaksaciju i zdravo okruženje koji nam je danas svima potrebno više nego ikad.

Tri su staze Via Dinarice koje prolaze kroz BiH - bijela, plava i zelena.

Bijela staza prati skoro sve najviše vrhove planina u zemljama kroz koje prolazi, plava staza se kreće duž obala Jadranskog mora i jedinstveni je spoj mora, planine i šume, a zelena prati niže planine Dinarida i nalazi se najsjevernije od sve tri rute.

Kroz podršku razvoju turizma u prirodi Via Dinarica pomaže male biznise, domaćinstva i nevladine organizacije koji se nalaze i djeluju na njenoj bijeloj, plavoj ili zelenoj stazi.

Tijekom provedbe projekta postalo je očito da Via Dinarica ima potencijal za daljnji razvoj i afirmaciju kao planinarska i avanturistička staza svjetske klase.

Projekt Via Dinarica implementira i sufinancira Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), uz finanvijsku podršku Agencije Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID BiH) i Agencije za razvojnu saradnju Republike Italije (AICS).

Projekt se provodi u suradnji sa domaćim partnerima, Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Federalnim ministarstvom okološia i turizma i Ministarstvom trgovine i turizma Republike Srpske. 

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Najnovije vijesti
Video
STIPE KRIŠTO, B KRUG
Birao je: Njemačka ili Livno
DR. GORAN ĐUZEL, POLIKLINIKA VITALIS
Javni zdravstveni sustav mora biti zdrav
JOSIP MARTINOVIĆ
Hercegovačka vina imaju dobru cijenu, vrijeme je za sljedeću razinu
Savjeti