via dinarica

Via Dinarica se širi za dodatnih 500 kilometara

U Sarajevu je predstavljen projekt proširenja Zelene staze Via Dinarice koji financira Europska unija u okviru IPA programa prekogranične saradnje Srbija - Bosna i Hercegovina.

 

Menadžer projekta Via Dinarica pri Regionalnoj razvojnoj agenciji Zlatibor iz Srbije Miroslav Ivanović kazao je Feni kako će projekt trajati 24 mjeseca kada će se realizirati sve projekte aktivnosti koje uključuju uspostavljanje nove trase u istočnom dijelu Bosne i Hercegovine i zapadnoj Srbiji.

Hrvatski

ViaDinarica: Dodijeljena oprema za održavanje staze na Blidinju

Opremu za markiranje, obilježavanje i uređenje staze vrijednu 5.000 maraka predsjedniku HPD-a Pločno Mariju Boniću uručio je načelnik općine Ante Begić.  

 

U Općini Posušje organiziran je sastanak s predstavnicima Hrvatskog planinarskog društva Pločno, na kom je ovom Društvu uručena oprema za održavanje staze ViaDinarice na području te općine.

Opremu za markiranje, obilježavanje i uređenje staze vrijednu 5.000 maraka predsjedniku HPD-a Pločno Mariju Boniću uručio je načelnik općine Ante Begić.  

Hrvatski

Via Dinarica: Pozitivna priča o tome kako su BiH i cijela regija dospjeli na svjetski turistički radar

Via Dinarica prirodno povezuje teritorije, države i zajednice Dinarskih Alpa, a osnovna spona je stvaranje i očuvanje jedinstvene i široke turističke ponude. Povezuje i ljude, a danas je digitalno povezala i partnere, donatore, korisnike, prijatelje i ljubitelje Via Dinarice. 

 

Preko trideset panelistica i panelista sudjelovalo je u programu konferencije „Staze zelenog i održivog razvoja“ koja je organizirana u okviru projekta Via Dinarica, kojeg implementira UNDP u BiH.

Hrvatski

VIDEO Pogledajte kratki film o jednom od najljepših predjela BiH, ali i Balkana: Put od milion koraka

Via Dinarica je put namijenjen planinarima, biciklistima i drugim izletnicima koji posjećuju Dinaride kao turisti, ali istodobno i platforma za razvoj i unapređenje životnih uvjeta za ljude koji u Dinaridima žive.

 

Organizacija “Zemlja Dinarica” snimila je kratki film “Put od milion koraka” o Via Dinarici, stazi koja se pruža od Slovenije do Albanije, preko Bosne i Hercegovine, a kroz koju prolazi možda i najljepši dio te mega staze.

Hrvatski

Via Dinarica stiže u Mostar

Cilj ovog projekta započetog još 2014. godine jeste da promovira prirodne i kulturne ljepote zemalja u regiji, kao i da potpomogne održivi razvoj lokalnog turizma i ekonomski rast. 

 

Nakon što je projekt 'Via Dinarica' uspješno predstavljen Sarajlijama u petak, 16. srpnja/jula dolazi i u Mostar.

Projekt će se Mostarcima predstaviti na Španjolskom trgu u 19 sati.

Hrvatski

Općina Sokolac i službeno izabrana u projekt "Via Dinarica"

Općina Sokolac je i službeno izabrana kao jedna od 20 partnerskih jedinica lokalne samouprave u projektu ,"Via Dinarica".

„Via Dinarica“ je koncept koji povezuje sedam država i teritorija kroz koje se proteže planinski lanac Dinarskih Alpi, od Slovenije do sjeverne Albanije, a cilj samog projekta je uspostava koridora s tri glavne staze – bijelom, zelenom i plavom – kao turističkog proizvoda lokalnih zajednica.

Hrvatski