via dinarica

VIDEO Pogledajte kratki film o jednom od najljepših predjela BiH, ali i Balkana: Put od milion koraka

Via Dinarica je put namijenjen planinarima, biciklistima i drugim izletnicima koji posjećuju Dinaride kao turisti, ali istodobno i platforma za razvoj i unapređenje životnih uvjeta za ljude koji u Dinaridima žive.

 

Organizacija “Zemlja Dinarica” snimila je kratki film “Put od milion koraka” o Via Dinarici, stazi koja se pruža od Slovenije do Albanije, preko Bosne i Hercegovine, a kroz koju prolazi možda i najljepši dio te mega staze.

Hrvatski

Via Dinarica stiže u Mostar

Cilj ovog projekta započetog još 2014. godine jeste da promovira prirodne i kulturne ljepote zemalja u regiji, kao i da potpomogne održivi razvoj lokalnog turizma i ekonomski rast. 

 

Nakon što je projekt 'Via Dinarica' uspješno predstavljen Sarajlijama u petak, 16. srpnja/jula dolazi i u Mostar.

Projekt će se Mostarcima predstaviti na Španjolskom trgu u 19 sati.

Hrvatski

Općina Sokolac i službeno izabrana u projekt "Via Dinarica"

Općina Sokolac je i službeno izabrana kao jedna od 20 partnerskih jedinica lokalne samouprave u projektu ,"Via Dinarica".

„Via Dinarica“ je koncept koji povezuje sedam država i teritorija kroz koje se proteže planinski lanac Dinarskih Alpi, od Slovenije do sjeverne Albanije, a cilj samog projekta je uspostava koridora s tri glavne staze – bijelom, zelenom i plavom – kao turističkog proizvoda lokalnih zajednica.

Hrvatski