BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2023.
Blidinje je spremno za najveći bike festival
Manager BiH 20 lipnja, 2023

Blidinje BIKE Festival je najveći biciklistički festival u Bosni i Hercegovini koji se održava u Parku prirode Blidinje. Tijekom 3 dana srpnja, svake godine, festival privlači najbolje međunarodne i domaće bicikliste u organiziranom rasporedu događaja koji uključuje aktivnosti za rekreativce, profesionalce i cijele obitelji. 

 

Zamislite savršen vikend ispunjen gomilom ljudi, prilikama za avanturu na otvorenom, odličnom hranom i pićem, glazbom, outdoor aktivnostima i više. To je sve ono što Blidinje BIKE Festival predstavlja. Bilo da se radi o biciklizmu, planinarenju, trail trčanju, jogi, meditaciji, snježnim sportovima, vodenim sportovima ili jahanju na konjima, Park prirode Blidinje je prava lokacija za to.

Blidinje BIKE Festival je najveći biciklistički festival u Bosni i Hercegovini koji se održava u Parku prirode Blidinje. Tijekom 3 dana srpnja, svake godine, festival privlači najbolje međunarodne i domaće bicikliste u organiziranom rasporedu događaja koji uključuje aktivnosti za rekreativce, profesionalce i cijele obitelji.

 

Agenda 

Petak, 21.7. 2023. – VIP Prezentacija, dječje edukativne radionice i druženje do kasnih sati
Subota, 22.7.2023. – Rekreativni događaj/biciklijada “Stazom ‘Ajduka” + Dječja utrka
Nedelja, 23.7.2023. – MTB maraton XCM Herzegovina

Blidinje BIKE Festival je prepoznat 2023 ima potporu i stranih agencija. Podržan je kroz projekat: AID 012003 - NaturBosniaHerzegovina: Zaštićena područja i održivi razvoj, financiran od strane talijanske razvojne agencije Agenzia Italiana per la Cooperazione allo Sviluppo – AICS i Comitato Internazionale per lo Sviluppo dei Popoli (CISP).

Događaj je otvoren za sve bicikliste koji su željni avanture, druženja, vrhunske zabave, rekreativnih vožnji sa kolegama iz cijele regije, pa sve do onih koji žive za adrenalinske jurnjave maratonskim stazama. 

 

 

Opis aktivnosti na BBF:

 

– Petak, 21.7.2023. u restoranu “Hajdučke Vrleti” održat će se VIP prezentacija ponude Blidinja kao parka prirode, te prezentacija projekta XCM Herzegovina. Nakon prezentacije, održat će se edukativne radionice za najmlađe bajkere, kroz animacije i rad na projektu. 

 

– Subota, 22.7.2023. Dan predviđen za rekreativce i cijele obitelji. Već od ranog jutra otvorene su prijave za rekreativnu biciklijadu, kao i dan kasnije organiziranu XCM Herzegovina utrku, a rekreativni događaj ili biciklijada “Stazom ‘Ajduka” počinje u 10:00h gdje će svi sudinici zajedno s licenciranim vodičima obići neke od najljepših predjela Blidinja.

Link za prijavu na biciklijadu "Stazom Ajduka":

Odmah po završetku rekreativne biciklijade kreće jedna nova organizacija -  dječja utrka. Događaj je to za kojeg doista vlada velika zainteresiranost, a uključuje svu dječju elitu i okorjele pedalaše u dobi do 10 i 11 godina.

Prijave za dječju utrku 

 

– Nedjelja, 23.7.2023. je u znaku MTB maratona XCM Herzegovina. Na događaju će osim profesionalnih biciklista moći nastupiti i svi rekreativci koji su željni avanture, adrenalina i dobre zabave.

Prijave za MTB Maraton

Start utrke je planiran za 10:00h, a nakon same utrke slijedi proglašenje pobjednika i druženje uz topli obrok i čašicu razgovora.

 

Manager.ba

Video
ALISA GEKIĆ, LINK
LiNK je kreirao više od 4.000 radnih mjesta
"IMAM IDEJU" - MARIJA ĆEŠKIĆ
Coralov "Marshal plan" i branding Hercegovine mogu biti rješenje
IVICA JAKIĆ
Od fotografa glazbenih zvijezda do vizionara goriva budućnosti
Savjeti