POZITIVAN PRIMJER
Alma Ras zaposlenici nagrađeni povodom 23. godišnjice kompanije: Izdvojile se žene
manager.ba/akta.ba BiH 10 ožujka, 2021
Izvor fotografije:
akta.ba

Oni koji su dio ove obitelji punih deset godina, te zaposlenici koji su se svojim radom izdvojili u prethodnoj godini, dobili su posebna priznanja i poklone.

 

Tradicionalno proslavljanje godišnjice kompanije Alma Ras, koja broji više od 1200 zaposlenika, ove godine je odgođena zbog epidemiološke situacije. Međutim, menadžment kompanije potrudio se da zaposlenici ne ostanu uskraćeni za priznanja i poklone.

Oni koji su dio ove obitelji punih deset godina, te zaposlenici koji su se svojim radom izdvojili u prethodnoj godini, dobili su posebna priznanja i poklone. Naravno, veći dio priznanja otišao je ženama, jer upravo one čine 82% zaposlenika. Stoga, nije slučajnost da je ova kompanija osnovana baš 8. ožujka/marta, kada se i slave žene.

Tim povodom Rasim Memagić, izvršni direktor kompanije Alma Ras čestitao je svima, te naglasio koliko je bitno timsko djelovanje kojeg su imali svi u prethodnom, veoma izazovnom periodu.

Istaknuto je da je poslovanje kompanije u dobrom stanju, te da je osiguran posao za sve i za sljedeći period.

Poruka je završila s poslovnom politikom kompanije da su zaposlenici na najvažnijem mjestu, s željom da svi prvenstveno budu zdravi, te uspješni u poslovanju.

Inače, kompanija Alma Ras ulaže u svoje zaposlenike kroz mnogobrojne edukacije tijekom godine, a prošle godine osnovali su ARcademy, edukacijski centar gdje se interno i eksterno angažuju stručni suradnici. 

Zahvaljujući ovom Centru zaposlenici imaju priliku sticati nova znanja, osnaživati se i osposobljavati, te uključivati u različite procese unutar kompanije.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Video
ALISA GEKIĆ, LINK
LiNK je kreirao više od 4.000 radnih mjesta
"IMAM IDEJU" - MARIJA ĆEŠKIĆ
Coralov "Marshal plan" i branding Hercegovine mogu biti rješenje
IVICA JAKIĆ
Od fotografa glazbenih zvijezda do vizionara goriva budućnosti
Savjeti