Alma Ras

Po uzoru na svjetske kompanije: Alma Ras pokrenula edukacijski centar

Unutar ovog Centra, pored internih resursa, predavača i iskustva organizacije, za polaznike se angažiraju i eksterni stručnjaci, usko se surađuje s drugim organizacijama i institucijama u ovisnosti za koju je zaposlenik zainteresiran.

 

Početkom tekuće godine, Alma Ras, brend lider u tekstilnoj industriji, u želji da pruži svojim zaposlenicima samo najbolje i svjesna važnosti ljudskih potencijala pokrenula je edukacijski centar ARcademy.

Hrvatski

Alma Ras osvojila još jedan bh. grad

Kako saznajemo, lani su imali prihode od oko 60 milijuna KM a zapošljavali su više od 1.000 radnika.

 

Svečanom ceremonijom 7. kolovoza/augusta otvoren je prvi Alma Ras butik u Doboju. Ovo je 20. butik ove kompanije u BiH.

– Zadovoljstvo nam je ponuditi stanovnicima Doboja i okolnih mjesta zaista kvalitetne, bh. proizvode, te čvrsto vjerujemo da ćemo opravdati epitet kompanije koja u svojoj ponudi ima isključivo kvalitetno donje rublje i spavaći program – rekla je Mervana Muhović, PR kompanije Alma Ras.

Hrvatski

Alma Ras obilježila 22. godine uspješnog poslovanja i postojanja

Kompanija Alma Ras, danas, broji više od 1.200 zaposlenika, a kako najavljuju, za tekuću godinu planirano je zaposlenje još 90 radnika.

 

Proteklog vikenda, kompanija Alma Ras obilježila je 22. godine uspješnog poslovanja i postojanja. Tim povodom, za sve zaposlenike i poslovne suradnike upriličeno je druženje u sarajevskom hotelu Hills.

Prisutnim gostima, obratio se Rasim Memagić, izvršni direktor kompanije Alma Ras.

Hrvatski

ALMA RAS: BH. kompanija koja uspjeh mjeri sa zadovoljstvom njenih zaposlenika

Mnogo je primjera gdje je menadžment ove kompanije dao veliko povjerenje mladim sposobnim ljudima, istovremeno prkoseći uvriježenom mišljenu da je uspjeh moguće postići samo izvan granica ove države.

 

Kada je riječ o zadovoljstvu na radnom mjestu, pored financijske stimulacije, sve češće se spominje i važnost dobre organizacije, raspodjele aktivnosti i nadležnosti, te veoma bitan faktor - međuljudski odnosi.

Hrvatski

Donje rublje od tehničkog pletiva nastalo reciklažom

Značaj Sarajevo Unlimited foruma ove godine prepoznala je i bh. kompanija Alma Ras, koja je kroz svoju sponzorsku podršku omogućila besplatne kotizacije svim sudionicima. 

Primarni ciljevi kao što su nova radna mjesta, inovacije i poboljšanje bosanskohercegovačke ekonomije, bilo je ključno za aktivno učešće i Rasima Memagića, izvršnog direktora ove kompanije.

Hrvatski

ALMA RAS: Od male porodične tradicije do lidera na tržištu

Tvornica finog rublja Alma Ras izgrađena je na temelju porodične tradicije prije 20 godina. Upravo pod sloganom "20 godina najbliži Vama" započeli su ovogodišnju kampanju obilježavanja svog dugogodišnjeg postojanja na tržištu. Povodom jubileja i dosadašnjih ostvarenih rezultata razgovarali smo s izvršnim direktorom kompanije Rasimom Memagićem o njenom razvoju, budućim planovima i ciljevima.

Hrvatski