Alma Ras

Alma Ras pionir u predstavljanju digitalne putovnice proizvoda


Kompanija Alma Ras d.o.o. Olovo prezentirala je prvi pilot projekat koji je realizirala u suradnji s GS1, kreirajući digitalne putovnice proizvoda.  

Kompanija Alma Ras je bila jedna od sudionika jučerašnje GS1 konferencije - "Digitalna ekspanzija: Put BiH u bespapirno poslovanje", koja se održala u Sarajevu.

Po prvi put na bh. tržištu obrađena je tema Digitalne putovnice proizvoda (DPP).

Hrvatski

Alma Ras i dalje brend broj jedan u tekstilnoj industriji


Nedavno provedeno istraživanje nedvojbeno je potvrdilo da je Alma Ras i dalje neprikosnovena marka na domaćem tržištu kao "brend broj jedan".

Nedavno provedeno istraživanje nedvojbeno je potvrdilo da je Alma Ras i dalje neprikosnovena marka na domaćem tržištu kao "brend broj jedan" u posmatranoj kategoriji. Ovi podaci rezultat su istraživanja koje je provela Valicon, renomirana agencija za marketinško savjetovanje i istraživanje. Podaci pokazuju da je Alma Ras omiljena marka koju potrošači kupuju najčešće, te planiraju njihove proizvode kupovati u budućnosti.

Hrvatski

Alma Ras proizvela više od 23 milijuna artikala s rekordnim brojem zaposlenih

Svjesni sve većih želja potrošača, pored konstantnog podizanja kvaliteta, kontinuirano rade na inovacijama i svjetske trendove donose na bh. tržište.

 

Alma Ras, poznatu bosanskohercegovačku kompaniju, lidera donjeg rublja i spavaćeg programa prethodnu 2021. godinu okarakterizirali su brojni rezultati, pa čak i rekordni u određenim segmentima poslovanja počevši od broja zaposlenika, do rasta prometa za 16% u odnosu na 2020. godinu.

Hrvatski

Alma Ras nagradila najbolje ideje u okviru prvog "Innovation Day-a"

Ovom okupljanju i proslavi prethodio je interni poziv gdje su svi zaposlenici, njih 1280, imali priliku da prijave svoje ideje na temu Uštede i Inovacije. Prijave su bile anonimne, te su članovi komisije sastavljeni od direktora sektora odabrali tri najbolja prijedloga na temu Uštede i tri najbolja prijedloga na temu Inovacije, a vlasnici najboljih su dobili vrijedne novčane nagrade. 

 

Hrvatski

Od obiteljske kompanije do lidera tekstilne industrije BiH

Upravo je odabirom visokovrijednih prirodnih materijala europskog porijekla, kao i praćenjem svjetskih modnih trendova, prilagođeni potrebama kupaca, kompanija uspjela izgraditi prepoznatljiv imidž, te prije svega kvalitetom pronaći put do kupaca širom svijeta.

 

Kompanija “Alma Ras” počela je da radi u Olovu prije 23 godine. Simbolično je osnovana 8. ožujka/marta 1998, na Dan žena i od tada slovi za nezaobilazno mjesto ljubitelja kvalitetnog finog donjeg rublja i spavaćeg programa.

PODRŠKA

Hrvatski

Poziv za prijavu projekata: Alma Ras dodjeljuje grantove za društveno korisne eko projekte

Cilj ovog projekta jeste dodjela sredstava za financiranje EKO projekta kao društveno korisnog projekta, u okviru kojeg će biti dodijeljena tri granta u vidu bespovratne financijske podrške u iznosima od 5.000 KM. 

 

Svjesni činjenice da je kvaliteta okoliša ključna za zdravlje svih nas, odnosno naš odnos prema njoj, Alma Ras odlučila je pokrenuti eko projekt koji će imati pozitivan učinak na kompletnu društvenu zajednicu.

Hrvatski

Alma Ras zaposlenici nagrađeni povodom 23. godišnjice kompanije: Izdvojile se žene

Oni koji su dio ove obitelji punih deset godina, te zaposlenici koji su se svojim radom izdvojili u prethodnoj godini, dobili su posebna priznanja i poklone.

 

Tradicionalno proslavljanje godišnjice kompanije Alma Ras, koja broji više od 1200 zaposlenika, ove godine je odgođena zbog epidemiološke situacije. Međutim, menadžment kompanije potrudio se da zaposlenici ne ostanu uskraćeni za priznanja i poklone.

Hrvatski

Privatna bh. kompanija poklonila mašine učenicima Srednje škole Drvar

Učenici smjera krojač nisu mogli obavljati praktičnu nastavu u kompaniji s kojom je prije pandemije potpisan ugovor, pa je opstanak ovog odjeljenja doveden u pitanje.

 

Suočavajući se s trenutnom epidemiološkom situacijom menadžment Srednje škole Drvar bio je primoran potražiti pomoć od privatne kompanije.

Naime, učenici smjera krojač nisu mogli obavljati praktičnu nastavu u kompaniji s kojom je prije pandemije potpisan ugovor, pa je opstanak ovog odjeljenja doveden u pitanje.

Hrvatski

Zadržali sva radna mjesta: Alma Ras potvrdila status stabilne kompanije i brend lidera

Svoj status brend lidera u tekstilnoj industriji potvrđuje i širenjem prodajne mreže, pa je tako ove godine, pored unapređenja online shop-a otvoren sedmi Alma Ras butik u Sarajevu, a 21 u BiH. Modernizirane su i opremljene dvije nove poslovnice u Gradišci i Travniku, te je otvoren novi butik u Doboju. Pored široke distributivne mreže njihovih brendova u Crnoj Gori, ove godine otvoren je i prvi Alma Ras butik u Podgorici.  

 

Hrvatski

Po uzoru na svjetske kompanije: Alma Ras pokrenula edukacijski centar

Unutar ovog Centra, pored internih resursa, predavača i iskustva organizacije, za polaznike se angažiraju i eksterni stručnjaci, usko se surađuje s drugim organizacijama i institucijama u ovisnosti za koju je zaposlenik zainteresiran.

 

Početkom tekuće godine, Alma Ras, brend lider u tekstilnoj industriji, u želji da pruži svojim zaposlenicima samo najbolje i svjesna važnosti ljudskih potencijala pokrenula je edukacijski centar ARcademy.

Hrvatski