INVESTICIJE
Švedska firma otvorila ured u Banjaluci, pozivaju zainteresirane da se prijave za posao
manager.ba/biznisinfo.ba BiH 28 ožujka, 2022
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Jedna od brzorastućih internacionalnih kompanija na tržištu Bosne i Hercegovine, kompanija Transcom službeno je otvorila novouređeni kontaktni centar u srcu Banje Luke.

 

Kompanija niže poslovne uspjehe jedan za drugim, što je dokazala trećim kontaktnim centrom u Bosni i Hercegovini, za nepune dvije godine poslovanja u našoj zemlji.

Šta Transcom donosi Banjalučanima?

Prije svega, kompanija svim stanovnicima banjalučke regije koji govore neki od stranih jezika nudi priliku da započnu novo poglavlje u svom poslovnom životu i postanu dio jednog pozitivnog, brzorastućeg tima koji u Bosni i Hercegovini broji više od 300 zaposlenika. Kao švedska kompanija koja posluje u 26 zemalja širom svijeta, Transcom osigurava izuzetno visoke standarde poslovanja. Uz vrhunski opremljene prostorije, niz benefita koje pruža zaposlenicima i velike mogućnosti razvoja karijere, Transcom je s razlogom sve popularniji poslodavac u Bosni i Hercegovini.

Regionalni operativni menadžer Dario Jukić, istaknuo je značaj ovog događaja kazavši sljedeće: “Iz perspektive kompanije, dolazak u Banjaluku je vrlo značajan događaj, jer je ovo lokacija u kojoj smo prepoznali potencijal u ljudima, vrlo značajnim za naše poslovanje. Tu smo kroz istraživanje tržišta, prepoznali da imamo kvalificiran kadar. Mi smo kompanija u koju aplicirati mogu apsolutno svi. Mi ne poznajemo bilo kakve granice pri zapošljavanju i svi imaju jednake šanse za kreiranje internacionalne karijere.”

Kompanija je, zajedno sa svojim međunarodnim timom i nizom poslovnih partnera s kojima sarađuje, zajednički proslavila ovaj izuzetno važan trenutak za kompaniju. Svečanost je održana u prostorijama Transcoma, u zgradi poznatog banjalučkog marketa na adresi Ive Lole Ribara 4. Uz pogled na dobro poznatu tvrđavu Kastel, gosti iz cijele regije imali su mogućnost zajednički razgovarati o dosadašnjim uspjesima i planovima za nadolazeće razdoblje. A planovi su prilično veliki – uz tim koji broji više od 50 zaposlenih u Banjaluci, kompanija otvara više desetina novih radnih mjesta i već sada razmatra novopristigle prijave za posao.

Uz Jukića, simboličnom presjecanju vrpce prisustvovao je prvi čovjek Banjaluke, gradonačelnik Draško Stanivuković. I on je iskazao zadovoljstvo, što je jedna tako značajna multinacionalna kompanija odabrala Banjaluku kao jedan od svojih ključnih gradova.

“Ovo je vrlo dragocjeno za Banjaluku, kao jedan od najvećih gradova u Bosni i Hercegovini. Jako mi je drago što je jedna ovako važna internacionalna kompanija, odabrala Banjaluku i omogućila otvaranje novih, vrlo konkurentih radnih mjesta. To znači da ti ljudi, sa ovog područja, dobijaju prozor u svijet, radeći u kompaniji kakva je Transcom. Mi ćemo biti sjajni domaćini, a sa druge strane sam uvjeren da će ljudi koji ovdje rade izrastati u profesionalce. Ono što je značajno ovdje reći je, da ovakve društveno odgovorne kompanije šalju poruku da je i u okvirima Bosne i Hercegovine moguće graditi razvojno internacionalnu karijer”, kazao je Stanivuković, koji je zajedno sa svojim timom uveličao sam čin otvorenja.

Šta znači dolazak Transcoma u Banjaluku?

Otvaranjem trećeg kontaktnog centra šansu za novi posao već je dobilo više od pedeset stanovnika banjalučke regije i taj se broj svakodnevno uvećava, te se i dalje planira veliki rast. Time je još jednom potvrđena snažna želja zaposlenih u kompaniji Transcom da na najpozitivniji način utiču na razvoj bosanskohercegovačke ekonomije.

Svi zainteresovani za ono što kompanija pruža mogu stupiti u kontakt s Transcom timom putem email adrese: [email protected].

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Najnovije vijesti
Video
"IMAM IDEJU" - MARIJA ĆEŠKIĆ
Coralov "Marshal plan" i branding Hercegovine mogu biti rješenje
IVICA JAKIĆ
Od fotografa glazbenih zvijezda do vizionara goriva budućnosti
JELENA ČAČULOVIĆ, WELTPLAST
Tvrtku tretiramo kao dijete u obitelji