SAVJETI
Šta sve možete napraviti za svoju karijeru već u dvadesetima
manager.ba/bonjour.ba 16 siječnja, 2023

Važno je svoj entuzijazam i želju za ostvarenjem ovogodišnjih ciljeva, koje ste zapisali u vaš planer početkom 2023., zadržati kroz cijelu godinu. Kako biste u tome uspjeli već danas trebate učiniti prvi korak. U tome će vam pomoći navike uz koje ćete marljivo raditi na razvijanju vještina, ali i uspješno balansirati između svih obveza te organizirati vrijeme na najbolji mogući način.

 

U nastavku smo zbog toga pobrojali 5 stvari, koje će vam pripomoći da vaše vrijeme i ciljeve posložite na najbolji mogući način te već u ranim dvadesetima napravite par pametnih odluka vezanih za vašu karijeru.

 

RAZVIJAJTE SVOJU MREŽU POZNANIKA
Nikada ne znate kako će se razvijati vaša karijera te koji će vas sve poslovni zadaci čekati u budućnosti. Zbog toga, konferencije i predavanja koristite za upoznavanje što većeg broja ljudi i umrežavanje.

 

NAUČITE UPRAVLJATI FINANSIJAMA
Pravilno upravljanje finansijama jedna je od ključnih vještina bez obzira na vašu dob. Što ranije krenite s razvijanjem zdravih finansijskih navika. Čitajte knjige posvećene upravljanju financsjama, poslužite se aplikacijama o upravljanju sedmičnim budžetima ili potražite savjete članova porodice.

 

INVESTIRAJTE U POSLOVNE KNJIGE ILI PRONAĐITE MENTORA
Knjige su vjerovatno jedan od pristupačnijih i dostupnijih alata za učenje. Kroz savjete, iskustva i preporuke stručnjaka iz cijelog svijeta možete naučiti puno toga o poslu koji vas zanima, kako započeti vlastiti brend, napredovati ili tražiti povišicu. A ako vam to okolnosti dopuštaju, organizirajte praksu ili pripravništvo u kompanijama u kojima biste voljeli kasnije i raditi.

 

NE PLAŠITE SE NEUSPJEHA
Iako nam se ponekad čini da je neuspjeh loš, on je zapravo sjajan način za učenje snalažljivosti, ali i tome kako izvući neprocjenjive lekcije za naredne (poslovne) korake. Zato na sve male i velike neuspjele projekte gledajte kao osobnu lekciju koja vam daje smjernicu za budućnost.

 

PRONAĐITE POSAO KOJI ĆE VAM MAMITI OSMIJEH NA LICE IZ DANA U DAN
Sada je pravo vrijeme za istraživanje i pronalazak posla koji će vas iznova motivirati da dajete svoj maksimum i učinite nešto na što ćete biti ponosni. Stvarajte sebii nove poslovne prilike uz koje ćete iskusiti sve čari pojedinih zanimanja i držite se onoga koji u vama budi osjećaj zaljubljenosti.

 

- bonjour.ba/manager.ba

Tagovi:
Video
IVICA SIVRIĆ, REDAH
Javni sektor je često u sukobu umjesto u partnerstvu s privatnim
ALISA GEKIĆ, LINK
LiNK je kreirao više od 4.000 radnih mjesta
"IMAM IDEJU" - MARIJA ĆEŠKIĆ
Coralov "Marshal plan" i branding Hercegovine mogu biti rješenje
Savjeti