zarade

Lude ili ne, ove ideje su ostvarile milijunsku zaradu

To da ljudska kreativnost i inovativnost u sferi posla ne poznaju granice, najbolje svjedoče oni poduzetnici koji su od naizgled glupih ideja zaradili čitavo bogatstvo.

Neki su im se smijali, neki su ih nazivali luđacima, a oni su svima zatvorili usta prodajući svoje proizvode širom svijeta. 

Donosimo najčudnije ideje za biznis koje su ostvarile neočekivano veliki profit, a vi sami prosudite jesu li glupe ili su ipak brilijantne.

 

Kućni ljubimac kamen

 

Hrvatski

Milijuni Nijemaca s posla idu na „mini-posao“

Čak 3,4 milijuna građana Njemačke radi više poslova, dok ih je 2003. godine bilo oko 1,4 milijuna.

Njemačka je prva u Europi po broju ljudi koji, pored primarnog, imaju dodatni posao.

Većina njih ima glavni posao i pored njega – dodatni.

Taj dodatni posao je najčešće takozvani „mini job“ sa zaradom od 450 eura mjesečno. Te brojke je, na parlamentarni upit Stranke ljevice, objavila njemačka vlada.

Hrvatski

Ovo su zemlje gdje prosječne plaće prelaze 3.000 eura

Najveće prosječne plaće u državama Europske unije imaju radnici u Danskoj i Luksemburgu, dok je najniža plaća u Bugarskoj.

Ovo su rezultati istraživanja koje je uradio istraživač i ekonomist Reinis Fischer, koji često objavljuje ekonomske analize, prenosi balkans.aljazeera.net.

Prema analizi koju je krajem prosinca prošle godine Fischer objavio na svojoj internet stranici, prosječne plaće u Danskoj i Luksemburgu krajem prošle godine iznosile su preko 3.000 eura mjesečno.

Hrvatski

KAKO DOBITI POVIŠICU PLAĆE? Dvije jednostavne i kratke rečenice

Kelly Coffey zna kako za svoju tvrtku zaraditi dosta novca. Kao glavna izvršna direktorica američke banke JP Morgan Chase prošle je godine toj banci, koja upravlja bogatstvom vrlo bogatih klijenata, podigla prihode za deset posto. Osoba je to koja i vama može pomoći u podizanju osobnih prihoda.

Na nedavnom panelu o karijernim ciljevima Coffey je iznijela svoj savjet kako šefa zatražiti povišicu plaće.

Hrvatski

Ovo su najbogatije zemlje na svijetu na osnovu godišnje zarade pojedinca

Od skoro 200 država koje postoje na svijetu, pojedine odskaču od ostalih po zaradi na osnovu prihoda koje pojedinac može ostvariti na godišnjem nivou, te se smatraju najbogatijim na svijetu.

Na prvom mjestu je Katar, čija je populacija skoro dva i pol milijuna, te prema statistici svaka osoba zasebno na godišnjem nivou zaradi 124.930 dolara, prenosi portal Bankar.me.

Hrvatski

Trećina otpada u svijetu baca se bez ikakve prerade

Količina smeća širom svijeta mogla bi porasti za 70 posto do 2050. godine s napredovanjem urbanizacije i povećanjem broja ljudi, objavila je Svjetska banka.

Najveće povećanje količine otpada generirat će područja južne Azije i podsaharske Afrike, navodi se u izvješću.

Države bi mogle izvući ekonomsku korist i benefite po okolinu boljim sakupljanjem, recikliranjem i odlaganjem smeća, navodi Svjetska banka, piše Srna.

Hrvatski

4 europske države u kojima se najviše isplati zaraditi mirovinu

Najranije se u mirovinu može na Malti, a najduže se mora raditi u Irskoj, no četiri su države u kojima umirovljenici mjesečno primaju iznose o kojima hrvatski umirovljenici mogu uglavnom samo sanjati.

Prema podacima Europske komisije o umirovljenju, u Europskoj uniji trenutačno se u mirovinu najranije ide na Malti, i to u dobi od 62 godine, slijedi Latvija sa 62 godine i devet mjeseci te Češka, gdje muškarci u mirovinu mogu sa 63 godine, a žene između 58. i 62. godine života.

Hrvatski

Clooney je najplaćeniji glumac, a nije snimio nijedan film ove godine

Glumac George Clooney, unatoč činjenici da u posljednjih godinu dana nije snimio nijedan film, nalazi se na vrhu "Forbesove" liste najplaćenijih glumaca u 2018. godini.

Sa zaradom od 233 milijuna dolara, koju je dobio uglavnom od prodaje tekile, Clooney je najplaćeniji glumac u ovoj godini.

Oko šest milijuna dolara zaradio je na reklamama i starijim filmovima.

Na drugom mjestu je Dwayne Johnson sa zaradom od 124 milijuna dolara, a treći Robert Downey Jr. sa 79 milijuna.

Hrvatski

Koliko košta zvijezda na holivudskoj Stazi slavnih?

Francuski kompozitor i pjevač Charles Aznavour platio je 40 tisuća dolara svoju zvijezdu na Stazi slavnih u Los Angelesu, prenose svjetski mediji.

Slučaj slavnog šansonijera nije presedan već je riječ o uobičajnoj proceduri – slavna ličnost koja pretendira na „dio trotoara“ mora iza sebe da ima bogate sponzore.

Holivudska trgovačka komora (Hollywood Chamber of Commerce) svake godine predlaže dvadesetak ličnosti za dobivanje zvijezde na Bulevaru slavnih.

Hrvatski

Ovo su plaće predsjednika država u regiji

Predsjednik Slovenije Borut Pahor ima najveću mjesečnu zaradu među kolegama iz regije, dok najmanju prima njegov kolega iz Srbije Aleksandar Vučić.

Zarada predsjednika Slovenije na mjesečnom nivou, kako se navodi u njegovom imovinskom kartonu, iznosi 3.322 eura.

S druge strane, njegov srpski kolega Aleksandar Vučić mjesečno prihoduje čak tri puta manje.

Vučić u ime obavljanja funkcije šefa države na mjesečnom nivou zarađuje 1.083 eura, što je najmanja predsjednička plata u regiji. 

 

Hrvatski