Zagreb

Ledova linija za proizvodnju tijesta seli iz Zagreba u Srbiju

Ledova linija za proizvodnju tijesta seli iz Zagreba na novu lokaciju u Srbiji. Završit će u Frikomu čiji je vlasnik također Nomad Foods, a zaposlenicima zagrebačke tjestare nude prelazak u pogone za proizvodnju sladoleda.


Razlog preseljenja linije za tijesto je nedostatak prostora za četiri milijuna eura vrijedne strojeve koji će proizvoditi King sladoled. Instalirat će ih sljedeće godine upravo na mjestu gdje je smještana linija za tijesto, kazali su za Hinu iz Leda.

Hrvatski

Hercegovac u Zagrebu pokrenuo revoluciju u ...

 

Sebastijan je iz Hercegovine otišao u Zagreb i pokrenuo mobilnu autopraonicu, automobil opere s pola litre vode. 

 

Kako se od ideje, do koje vas je dovela svakodnevna užurbanost i nedostatak vremena, može stvoriti odlična poslovna, poduzetnička, priča pokazuje 25-godišnji Sebastijan Berišić iz Međugorja, s trenutnom adresom u Zagrebu. 

Hrvatski

Hrvat prodao firmu za 40 milijuna dolara: ‘Nekad sam bio sretan kad platim račune’

Zagrebačka, globalno prepoznata IT tvrtka Five prodana je britanskoj softverskoj tvrtki Endava za 40 milijuna američkih dolara ili 250 milijuna kuna.

 

Viktor Marohnić objavio je na Facebooku poduži status na engleskom u kojem se prisjetio svojih početaka.

Zagrebačka, globalno prepoznata IT tvrtka Five prodana je britanskoj softverskoj tvrtki Endava za 40 milijuna američkih dolara ili 250 milijuna kuna.

Hrvatski

VIDEO Zagreb dobiva šoping centar na 60.000 kvadrata

Centar će imati trg, multipleks kino, trgovine, kafiće i restorane, a nakon što su u blizini otvoreni Lidl i Mc Donald’s, već se naziru obrisi golemih objekata budućeg centra koji se prostire na 60.000 kvadrata.

 

U zagrebačkom naselju Špansko gradi se novi trgovački centar koji se prostire na 60.000 kvadrata, a u blizini su već otvoreni Lidl i McDonald’s.

Kako javlja Poslovni dnevnik, radovi na novom trgovačkom centru Špansko napreduju punom parom.

Hrvatski

U Zagrebu prosječna neto plaća gotovo 2.000 KM

U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za kolovoz/august na nivou Hrvatske, koja je iznosila 6.723 kune, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za isti mjesec bila je viša za 1.007 kuna.

 

Prosječna neto plaća zaposlenih u pravnim osobama u gradu Zagrebu za kolovoz/august ove godine iznosila je 7.730 kuna (1996,86 KM), što je nominalni porast za 3,3 posto u odnosu na kolovoz/august prošle godine, podaci su Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba.

Hrvatski

UBIK organizira prvi investicijski forum za blockchain startupe

 

Organizatori traže da su prijavljeni startup objavljeni, da se nalaze u pred ICO fazi razvoja i da su smješteni negdje u jugoistočnoj Europi.

Hrvatska Udruga za blockchain i kriptovalute (UBIK) organizira 5. lipnja prvi međunarodni pitch za blockchain projekte nazvan Balkan ICO Express. Riječ je o prvom regionalnom takvom natjecanju koje će se održati u Hrvatskoj. UBIK natjecanje organizira sa slovenskim Blockchain Think Thankom i Bitcoin Asocijacijom Srbije.

Hrvatski

U Zagrebu se gradi poslovni centar vrijedan 300 milijuna kuna

Zagrebački poslovni centar Matrix Office Park trebao bi biti dovršen sljedeće godine, a riječ je o dvije poslovne zgrade na Slavonskoj aveniji od kojih će svaka imati 10.000 četvornih metara prostora namijenjenih zakupu, rečeno je u u utorak na predstavljanju te investicije vrijedne 300 milijuna kuna.

Investitor toga projekta u sklopu poslovne zone Radnička nedaleko od BMW centra Tomić, je tvrtka GTC Hrvatska.

Hrvatski