ZBOG NEDOSTATKA PROSTORA
Ledova linija za proizvodnju tijesta seli iz Zagreba u Srbiju
Manager Regija 08 prosinca, 2023

Ledova linija za proizvodnju tijesta seli iz Zagreba na novu lokaciju u Srbiji. Završit će u Frikomu čiji je vlasnik također Nomad Foods, a zaposlenicima zagrebačke tjestare nude prelazak u pogone za proizvodnju sladoleda.


Razlog preseljenja linije za tijesto je nedostatak prostora za četiri milijuna eura vrijedne strojeve koji će proizvoditi King sladoled. Instalirat će ih sljedeće godine upravo na mjestu gdje je smještana linija za tijesto, kazali su za Hinu iz Leda.

Na upit koliko je zaposlenih u zagrebačkoj tjestari, odgovorili su da u tom pogonu trenutno zapošljavaju 45 zaposlenika. Uprkos proširenju pogona za proizvodnju sladoleda, kompaniji je u interesu zadržati radnike tjestare ako oni prihvate nova radna mjesta.

– Sa svakim od zaposlenika pojedinačno razgovaramo o njihovim željama i planovima te se nadamo i vjerujemo da će veći dio njih odlučiti nastaviti raditi u Ledu na radnim mjestima vezanim za sladoled – odgovorili su iz Leda na upit Hine.

Predsjednik sindikata PPDIV Denis Paradiš potvrdio je za Hinu da se Uprava obvezala zadržati sve bivše zaposlenike tjestare, ali sada velikoj većini njih nudi manje plaće, odnosno manje koeficijente i manje složene poslove.

– Takav pristup radnicama s višegodišnjim stažom nije korektan – ističe Paradiš.

Ne spori pravo vlasnika na poslovnu odluku o preseljenju dijela proizvodnje u Frikom, ali mu je, kako kaže, pomalo komično da će se Zagorski štrukli proizvoditi u Srbiji.

 

Manager.ba

Video
Željko Kiauta, poduzetnik iz Francuske
Od nogometnih škola Veleža i Lyona do platforme Sportiw
DAVORIN VIDAČKOVIĆ, GUMA M
Izazov je i užitak voditi tvrtku simbol automobilske branše
IVICA SIVRIĆ, REDAH
Javni sektor je često u sukobu umjesto u partnerstvu s privatnim