subvencije

U hrvatskom gradiću nude 100.000 kuna onima koji se žele doseliti

Gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić najavio je da će sa po 100.000 kuna (blizu 27.000 KM) subvencionirati kupnju deset kuća na području grada kako bi potaknuo doseljavanje u taj gradić koji je, prema zadnja dva popisa, izgubio hiljadu stanovnika. 

Zato gradonačelnik ima ideju koju misli početi primjenjivati od 1. siječnja iduće godine, prenio je hrvatski RTL.

Hrvatski

Grad Banjaluka subvencioniše zapošljavanje sa milion maraka

Grad Banjaluka objavio je 13. juna 2018. godine javni poziv za dodjelu podsticajnih sredstava za zapošljavanja za 2018. godinu, a za šta je na raspolaganju ukupno 1.020.000 KM. Rok za podnošenje prijava je 13. juli ove godine.

Novac je namijenjen za unapređenje poslovanja privrednih društava i samostalnih preduzetnika sa područja grada, za samozapošljavanje u proizvodnim, zanatskim, trgovinskim i uslužnim djelatnostima i po prvi put za osposobljavanje srednjih stručnih škola za obavljanje učeničke prakse.

Hrvatski

Za zapošljavanje više od milion KM

Za ovogodišnje subvencije za zapošljavanje iz budžeta Grada Banjaluka bit će izdvojeno nešto više od milion KM, rečeno je u gradskom Odjeljenju za privredu.

Iz ovog odjeljenja su naveli da je za ovaj vid podsticaja privredi u posljednjih pet godina iz budžeta grada izdvojeno skoro 3,5 miliona KM, čime je podržano zapošljavanje 608 radnika.

“Time je grad, uz ostale olakšice i druge podsticaje zasigurno dao značajan doprinos smanjenju broja nezaposlenih”, rekao je Srni načelnik ovog odjeljenja Radenko Komljenović.

Hrvatski