projekti

Program javnih investicija FBiH sadrži 109 projekata vrijednih 14,3 milijuna KM

Ukupna vrijednost svih projekata je 14.381,88 milijuna KM.

 

Vlada Federacije BiH je, na jučerašnjoj sjednici održanoj u Sarajevu, donijela Program javnih investicija (PJI) Federacije BiH za period 2020.-2022. godina, koji sadrži 109 projekata. 

Od toga je 50 projekata u provedbi, 57 kandidiranih i dva sa statusom odobrenog.

Ukupna vrijednost svih projekata je 14.381,88 milijuna KM, od čega se 8.534,71 milijuna KM odnosi na kandidirane, 3.999,23 milijuna KM na projekte u provedbi i 1.847,94 milijuna KM na odobrene.

Hrvatski

Žensko poduzetništvo na moj način

U djetinjstvu je imala drugačijih želja. Uvijek je govorila da će kada poraste biti turistički vodič! Već tada je znala da će raditi posao koji je dinamičan, kreativan i vezan uz putovanja, koji su njena velika želja i ljubav.

Josipa Terzić-Rezić, rođena je Mostarka, čiju je karijeru i zanimanje bitno usmjerio rad tijekom studija u novinarstvu i volonterizam u domaćim i međunarodnim nevladinim organizacijama.

Tako se kroz radno iskustvo i brojne izazove izgradila i pronašla u poslu koji radi i voli.

Hrvatski

Razgovori o energetskoj učinkovitosti privukli brojne građane Širokog Brijega

GED projekt organizirao edukativni događaj, s ciljem promocije i podizanja javne svijesti o značaju energetske učinkovitosti i zaštite okoliša.

U posljednje vrijeme često čitate članke o klimatskim promjenama i negativnom utjecaju na okoliš, ekonomiju i pri tome se osjećate bespomoćno?

Iako ne možemo utjecati na katastrofe koje su se već dogodile, svako od nas može još danas učiniti nešto, kako bismo zaštitili okoliš i štetu sveli na minimum.

Hrvatski

Sutra dodjela priznanja najuspješnijim bh. kompanijama

Vodeći privredni događaj «100 najvećih u BiH», 31. dodjela priznanja najuspješnijim kompanijama u Bosni i Hercegovini, održat će se sutra u hotelu Hills.

Kao najavu događaja koji će okupiti najuspješnije bh. privrednike, danas su Poslovne novine, bonitetna kompanija LRC BIS te Vanjskotrgovinska komora BiH uz partnere Addiko Bank i EuroExpress, zvanično predstavili rezultate rangiranja bh. kompanija po ukupnom prihodu, dobiti, izvozu i investicijama gotovinskog toka za 2017. godinu.

Hrvatski

Expertiza i reputacija ključni za uspjeh u privlačenju EU projekata

Milan Šolaja je direktor ICT klastera iz Vojvodine i jedan je od najglasnijih lobista u Srbiji za informacijsko – komunikacijski sektor s ciljem da IKT industriju stavi u središte pažnje javnosti.

Na Konferenciji EU projekti 14.09.2018. u Mostaru predstavit će uspješan projekt KATANA za koji su povukli novce iz EU programa HORIZON, a namijenjen je razvoju rastućih industrija koje su ključni faktor prihvaćanja naprednih tehnologija u agro-sektoru. 

Hrvatski

Povezuju se dvije poslovne zone

U poslovnoj zoni Glinište u Tešnju u tijeku su radovi na izgradnji kanalizacije vrijednosti oko 420.000 KM.

Završetak radova se očekuje do polovine rujna, a osim toga, u tijeku je prometno uvezivanje poslovnih zona Gliništa i Ciglana.

U okviru toga, pravit će se i novi most širine osam metara dok je vrijednost ugovora oko 200.000 KM.

Nakon ovih radova slijedi asfaltiranje svih prometnica vrijednosti više od 300.000 KM.

 

Hrvatski