POZIV
Prilika za suradnju sa zemljama bivšeg SSSR-a: Poziv kompanijama za dostavljanje projekata
manager.ba/akta.ba BiH 11 veljače, 2022
Izvor fotografije:
akta.ba

Projektni prijedlog bi trebao sadržavati popis proizvoda ili usluga koje kompanija može da ponudi stranim investitorima, te na koji način bi se moglo doprinijeti razvoju izvoza, kao i bilo koje druge prijedloge i ideje koje bi doprinijele širem razvoju ekonomskih odnosa u Bosni  i Hercegovini u cjelini, a i povezivanju bosanskohercegovačkih kompanija i stranih investitora.

 

Express consulting d.o.o. Sarajevo, Akta.ba i NG Research Network d.o.o pri podršci Ambasade Ruske Federacije u BiH, Počasnog konzulata Bjelorusije u BiH i Privredne komore Bjelorusije upućuju poziv kompanijama iz BiH za dostavljanje projektnih prijedloga koji promovišu i stvaraju povoljna poslovna okruženja u našoj zemlji za preduzetnike i potencijalne investitore iz zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza.

"Promoviramo Bosnu i Hercegovinu i prednosti koje našoj zemlji daju njen geostrateški položaj, jedinstveno i raznoliko kulturno-historijsko naslijeđe, raznovrsnost prirodnih ljepota, raspoloživost i izvorišta pitke vode, termomineralne i geotermalne vode, brojni različiti  turistički sadržaji. Navodimo samo neke od elemenata uz koje smo bliži mogućnostima za dobijanje financijske podrške u poslovanju sa inozemnim firmama u našoj zemlji, BiH. Istovremeno naš cilj je i animiranje kompanija iz BiH za izvozom svojih proizvoda, pružanjem  usluga ili drugih oblika suradnje  na inotržištu. U tom smislu, nudimo direktno umrežavanje sa stranim investitorima i na taj način, zajedničkim snagama razvijamo ekonomiju, turizam i trgovinu Bosne i Hercegovine", navode kompanije u zajedničkom saopćenju. 

U ovom trenutku imaju već uspostavljene direktne kontakte sa određenim brojem poslovnih partnera iz Ruske Federacije, Ukrajine, Kazahstana, Izraela, Bjelorusije i Azerbejdžana čija je želja da upoznaju tržište u našoj zemlji. To će, svakako, biti i jedinstvena prilika za upoznavanjem visokokvalitetnih proizvoda bosanskohercegovačkih kompanija, koje iskažu spremnost za saradnju svojim ponuđenim projektnim prijedlogom.

Projektni prijedlog bi trebao sadržavati popis proizvoda ili usluga koje kompanija može da ponudi stranim investitorima, te na koji način bi se moglo doprinijeti razvoju izvoza, kao i bilo koje druge prijedloge i ideje koje bi doprinijele širem razvoju ekonomskih odnosa u Bosni  i Hercegovini u cjelini, a i povezivanju bosanskohercegovačkih kompanija i stranih investitora.

Kompanije Express consulting d.o.o., Akta.ba i  NG Research Network d.o.o uz ponuđeni projektni prijedlog za saradnju sa zemljama bivšeg SSSR-a, na osnovu ugovora o poslovnoj saradnji, daju mogućnost promocije kompanije na svom sajtu, a ista bi bila na taj način dostupna velikom broju klijenata iz Bosne i Hercegovine, ali i iz inozemstva.

Na taj način, pružamo aplikantima pomoć da realizuju svoje projekte, unaprijede poslovanje, uspostave saradnju sa domaćim i stranim privrednim subjektima.

Express consulting d.o.o. Sarajevo, Akta.ba i NG Research Network d.o.o. uz podržku Ambasade Ruske Federacije u BiH, Počasnog konzulata Bjelorusije u BiH i Privredne komore Bjelorusije pružaju mogućnost da budete u toku sa aktuelnim privrednim i ekonomskim dešavanjima, a osim pregleda najnovijih vijesti i izvještaja iz zemlje i regije, možete imati  uvid u ekonomske analize, izvještaje sa berze, najave novih investicija, pregled najnovijih tendera i pobjednika tendera.

"Ukoliko ste kao vlasnik kompanije zainteresovani za izvoz vaših proizvoda u navedene zemlje, molimo vas da nas kontaktirate, te da nam dostavite prezentaciju vaših proizvoda sa fotografijama i cijenama, kako bismo ih na najbolji mogući način predstavili partnerima", poručuju. 

Možete se javiti i sa idejnim, start- up projektom! Kompanije nude pomoć prilikom izrade profesionalnog biznis plana, prijevoda dokumenata, registracije pravnih lica i ostalih usluga koje su, također, u sklopu poslovanja.   

Za više informacija, možete kontaktirati putem e-mail adrese: [email protected].

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Najnovije vijesti
Video
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo