projekt

Prilika za unaprijeđenje poslovanja u ruralnom turizmu

 

EuroCluster Rural Tourism, projekt Europske unije, objavio je poziv za mala i srednja poduzeća (MSP) u sektoru ruralnog turizma.

Cilj je poticanje bolje primjene održivih praksi u poslovanju, digitaliziranju usluga i razvijanju socio-kulturoloških vještina u svrhu stvaranja autentičnih turističkih iskustava.

Sva zainteresirana MSP koja posluju u sektoru turizma, a zainteresirana su za unapređenje digitalnih, ekoloških održivih i društvenih vještina mogu se prijaviti.

Hrvatski

Tri grada, tri parka prirode


Fokus projekta je bio na načelima održivog turizma, posebno u domenu razvoja ruralnog turizma koji stvara balans i nastoji uravnotežiti interese pojedinih sudionika turističke destinacije, stvara ravnotežu i interese iz privatnog i javnog sektora, istovremeno gradeći brend destinacije.


Rezultati projekta "Tri grada tri, parka prirode" predstavjeni su u Žepču, saopćeno je.

Hrvatski

Arheološko otkriće odgodilo projekt težak preko 65 milijuna eura

Gotovo desetljeće se u Dolini Neretve iščekuje sustavno i dugoročno rješenje problema zaslanjene morske vode koja prodire uzvodno i lagano ubija poljoprivrednu proizvodnju, glavnu djelatnost tog kraja.

 

Tračak nade pojavio se s hrvatskim Nacionalnim projektom navodnjavanja i gospodarenja poljoprivrednim zemljištem u okviru kojega je Donja Neretva odabrana za pilot projekt.

Hrvatski

"Take it slow" kultura života postaje turistički brend

Dubrovačko-neretvanska županija kreće s realizacijom projekta izgradnje modernog multimedijalnog centra jadranske baštine u Kneževom dvoru u Stonu koji daje novu sliku cijelom kraju.

 

Strancima koji posjete Hrvatsku za oko u pravilu zapne način života i takozvana svakodnevna polagana “kava”, potpuno drugačiji stil od stresa iz kojeg dolaze. Na obali taj je način života još i izraženiji, i to s obje strane Jadrana, gdje već neko vrijeme rade na projektu promocije te kulture života pod imenom "Take it slow".

Hrvatski

Chayton Capital čeka studiju izvodljivosti za ulaganje u Pljevljima

Britanski Chayton Capital ispituje mogućnost razvoja industrijskog kompleksa u Pljevljima najavljene vrijednosti 700 milijuna eura i očekivanog otvaranja preko 600 radnih mjesta


Britanski Chayton Capital radit će studiju izvodljivosti o mogućnostima razvoja industrijskog kompleksa u Pljevljima i provedbu investicijskog plana koji bi, ukoliko studija bude pozitivna, rezultirao ulaganjima od oko 700 milijuna eura i otvaranjem više od 600 iyravnih novih radnih mjesta.

Hrvatski

ETMAX dobio koncesiju, počinje projekt vrijedan 880 milijuna KM

Banjalučka tvrtka ETMAX dobila je koncesiju za gradnju i korištenje solarnog parka Nevesinje, projektirane vrijednosti 880 milijuna KM.


Vlada Republike Srpske dodijelila je kompaniji ETMAX koncesiju za gradnju i korištenje solarnog parka Nevesinje, projekta vrijednog 880 milijuna KM. Potpisivanje ugovora očekuje se u narednih 60 dana.

Hrvatski