predsjednik

Zdenko Klepić izabran za predsjednika Nadzornoga odbora Aluminija d.d. Mostar

Na današnjoj Konstituirajućoj sjednici novoimenovanoga Nadzornog odbora Aluminija d.d. Mostar, za predsjednika tog tijela izabran je prof. dr. sc. Zdenko Klepić, dok će ulogu njegova zamjenika obnašati Ile Baković.

Podsjećamo, aktualni saziv NO Društva izabran je 11. siječnja 2019. godine na redovitoj Skupštini dioničara Aluminija, a nakon što su članovima iz prethodnoga saziva istekli mandati.

Hrvatski

JAMES QUINCEY: Nasljednik Muhtara Kenta na poziciji predsjednika UO The Coca-Cola Company

James Quincey, glavni izvršni direktor Coca-Cole postat će 14. predsjednik Upravnog odbora i nasljednik Muhtara Kenta.

Kent će se u travnju sljedeće godine povući u mirovinu, poslije 41 godine provedene u kompaniji.

Kent je karijeru u Coca-Coli započeo još 1978. godine, a na početku karijere je, između ostalog, radio kao vozač dostavnog kamiona. 

 

Hrvatski

Robyn Denholm imenovana za novu predsjednicu kompanije Tesla

Kompanija za proizvodnju električnih automobila Tesla imenovala je Robyn Denholm za predsjednicu Upravnog odbora, umjesto osnivača firme Elona Muska, koji ostaje na poziciji direktora.

Musk je pristao da odustane od položaja predsjednika prošlog mjeseca da bi se riješio spor povodom navoda da je počinio prevaru.

Optužbe su stigle iz američkih regulatornih tijela.

U skladu sa dogovorom, Tesla dobiva nezavisnog predsjednika Upravnog odbora, uz ostale kazne, prenio je BBC.

Hrvatski

Roman bivšeg američkog predsjednika ruši rekorde prodaje

Politički triler “The President is Missing” kojeg su zajedno napisali bivši američki predsjednik Bill Clinton i jedan od najprodavanijih pisaca današnjice James Patterson dosad je prodan u više od milijun primjeraka u SAD-u, priopćili su nakladnici.
Clintonov i Pattersonov roman već je tjednima na vrhu najprodavanijih knjiga, prenosi AP.

Hrvatski

Prodavao perece, igrao nogomet, bio u zatvoru…

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan pobijedio je na nedjeljnim izborima u Turskoj čime se nastavlja njegova vladavina koja traje već 16 godina. Ovu pobjedu mnogi smatraju vrhuncem njegove karijere, a nakon izbora će biti uveden novi predsjednički sistem.

Odrastao u skromnim uslovima

Rođen 1954. godine u obitelji s crnomorske obale, Erdogan je odrastao u skromnim uvjetima u Kasimpasi, radničkom dijelu Istanbula. Kao dječak prodavao je na ulici vodu i perece kako bi pomogao obitelji.

Hrvatski

Luciano Benetton u 82. godini života postaje predsjednik svoje kompanije

U dobi od 82 godine, talijanski poduzetnik Luciano Benetton ponovno preuzima kontrolu nad svojom modnom grupom. Nadzorni odbor sjevernotalijanske kompanije ga je postavio za predsjednika Uprave umjesto menadžera Francesca Gorija. Gori ostaje aktivan kao član Nadzornog odbora, priopćio je Benetton u srijedu. 

Luciano Benetton je odlučio ponovno preuzeti glavnu funkciju u svojoj grupi, nakon što ju je napustio 2012. godine i prepustio rukovođenje drugim menadžerima. Rezultati su duboko razočarali modnog poduzetnika. 

Hrvatski

Novi predsjednik Uprave Sberbank BH d.d. Sarajevo

Novi predsjednik Uprave Sberbank BH d.d. Sarajevo je Jasmin Spahić. Zamijenit će Edina Karabega, kojeg je vlasnik imenovao novim predsjednikom Uprave Sberbank CZ u Češkoj Republici.

Istovremeno, Enver Lemeš pridružit će se Upravi Sberbank BH kao član zadužen za poslovanje s pravnim osobama.

Jasmin Spahić, bankarski je ekspert sa više od 12 godina iskustva. U travnju 2013. godine pridružio se Sberbank BH kao direktor za maloprodaju, nakon što je prešao iz UniCredit banke gdje je također radio kao direktor maloprodaje. 

Hrvatski