MENADŽMENT
Luciano Benetton u 82. godini života postaje predsjednik svoje kompanije
Manager.ba/Indikator.ba Svijet 01 veljače, 2018

U dobi od 82 godine, talijanski poduzetnik Luciano Benetton ponovno preuzima kontrolu nad svojom modnom grupom. Nadzorni odbor sjevernotalijanske kompanije ga je postavio za predsjednika Uprave umjesto menadžera Francesca Gorija. Gori ostaje aktivan kao član Nadzornog odbora, priopćio je Benetton u srijedu. 

Luciano Benetton je odlučio ponovno preuzeti glavnu funkciju u svojoj grupi, nakon što ju je napustio 2012. godine i prepustio rukovođenje drugim menadžerima. Rezultati su duboko razočarali modnog poduzetnika. 

Modna grupa Benetton je nedavno preživjela teška vremena. Prije više od godinu dana, Alessandro Benetton, sin Luciano Benettona, odstupio je iz Uprave kompanije jer nije odobrila planove restrukturiranja za modnu kompaniju koju je promovirao njegov ujak Gilberto. U kompaniji je ukinuto nekoliko stotina radnih mesta, što je osnažilo konkurenciju tekstilnog giganta, kao što su Zara i H&M. 

"U 2008. godini, ostavio sam kompaniju sa 155 milijuna eura sredstava, a u 2016. godini prijavljeni su gubici od 81 milijun eura u 2016. godini. Ova godina će biti još gora, za mene je to nepodnošljiv bol, pa se vraćam sa sestrom Đulijanom, koja je počela proizvoditi džempere u starosti od 80 godina", rekao je poduzetnik u intervjuu za rimski dnevni list La Repubblica u studenom.  

Nedavno je modna grupa počela sa restrukturiranjem europskog biznisa sa fokusom na racionalizaciju međunarodne maloprodajne mreže. Obitelj Benetton također je uključena u infrastrukturnu kompaniju Atlantia i servisnu kompaniju Autogrill.

Video
Specijalna bolnica Sv. Katarina
Centar za bolesti kralježnice - PLDD i kirurgija perifernih živaca
Specijalna bolnica Sv. Katarina
Dječja ortopedija – iskustvo pacijenta
Specijalna bolnica Sv. Katarina
Iskustva pacijenata