Mate Rimac Rimac Automobili

Susret četiri generacije inovatora zahvaljujući Sajmu inovacija i poduzetništva

Sajam je na jednom mjestu okupio preko 1200 sudionika iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije. Među njima su bili Mate Rimac i Matija Hržić.

 

Prije nešto manje od mjesec dana, 23-24.11. održan je prvi regionalni virtualni Sajam inovacija i poduzetništva „Sarajevo 2020“. 

Sajam je na jednom mjestu okupio preko 1200 sudionika iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije. Među njima su bili Mate Rimac i Matija Hržić.

Hrvatski

Mate Rimac javno objavio anonimnu anketu o zadovoljstvu njegovih radnika

Kompanija Rimac Automobili anketu provode od 2014. godine kako bi imala uvid u zadovoljstvo svojih zaposlenika. Format ankete je isti od perioda kada je kompanija imala pedesetak zaposlenika pa do danas kada ih ima više od 800.

 

Hrvatski vizionar i osnivač kompanije Rimac Automobili javno je objavio anketu provedenu među njegovim zaposlenicima koji su anonimno davali odgovore i komentare.

Rimac je rezultate ankete objavio na društvenoj mreži Facebook uz svoja zapažanja i komentar.

Hrvatski

Od garaže do 900 zaposlenika: Mate Rimac otkrio koliko zarađuju on i zaposlenici

Mate Rimac objavio je na svom YouTube kanalu izvještaj o poslovanju svoje firme "Rimac automobili" s namjerom da krajnje direktno i transparentno prikaže neke zanimljive detalje poslovanja.

 

Potaknut različitim pričama, glasinama i brojnim netočnim informacijama, odlučio je objaviti video u kojem prolazi kroz sve brojke vezane uz svoju kompaniju. 

Hrvatski

Senzacija na pomolu: Rimac preuzima Bugatti od Volkswagena?

Rimac Automobili nalaze se pred preuzimanjem Bugattija, tvrde izvori bliski upravi Volkswagen grupe. Vijest je to koju je objavio njemački Manager Magazin, potom Reuters i portal Car Magazine. VW je u procesu konsolidacije portfelja svojih automobilskih brendova. Među njima su Bugatti, Porsche i Rimac Automobili.

 

Rimac Automobili, Bugatti i VW grupa zasad nemaju komentara.

Hrvatski

Svjetski prvak u Formuli 1 Nico Rosberg kupio Rimčev C_Two

Nakon 11-godišnje karijere u Formuli 1, tokom koje se izborio i za titulu svjetskog prvaka 2016. godine, Nico je započeo karijeru poduzetnika, a ulaže u održivost i zelene tehnologije. Investirao je u više od dvadeset start-upova s temom mobilnosti, kao i u potpuno električno prvenstvo Formule E. Lani je osnovao Greentech festival, globalnu platformu za održive inovacije i način života.

 

Hrvatski

Rimčev C_Two razgovarat će s vozačem, učit ga vožnji, ali i preuzeti kontrolu kad je vozač pod stresom

Mate Rimac i njegova ekipa iz Rimac Automobila već su nas navikli na inovacije i pomicanje granica. Svaka verzija njihovog električnog superautomobila još je brža, bolja i puna napredne elektronike koja same sposobnosti automobila gotovo gura u drugi plan.

 

Iako C_Two još nije službeno došao na tržište, u Rimac Automobilima pomalo otkrivaju što sve vozači mogu očekivati od automobila.

Primjerice - ugodan razgovor.

Priznajte, barem ste jednom započeli "razgovor" sa svojim automobilom.

Hrvatski