Mate Rimac Rimac Automobili

Rimac: Sad smo već na 600 zaposlenika, gradimo novu tvornicu

Više od 500 developera iz cijelog svijeta i najzanimljivije teme iz programske zajednice stigle su u Tuhelj na konferenciju Dev Days, piše RTL.

Svoju priču o uspjehu, ali i svim preprekama na putu do cilja, pred međunarodnom publikom podijelio je i Mate Rimac, Livnjak koji je napravio jednu od najuspješnijih kompanija u Hrvatskoj.

Hrvatski

Mate Rimac pomaže u otvaranju novih radnih mjesta

Tvorac prvog električnog superautomobila, inovator i poduzetnik Mate Rimac ulazi u krovnu organizaciju tehničke kulture Republike Hrvatske kao član Nadzornog odbora Hrvatske zajednice tehničke kulture.

Rimac  je potvrdio da je prihvatio poziv predsjednika Zajednice Ivana Vlainića te će rad tog tijela nadzirati zajedno s istaknutim hrvatskim stručnjakom za inovacije i poduzetništvo i profesorom sa zagrebačkog Ekonomskog fakulteta Markom Kolakovićem te istaknutim pedagogom tehničke kulture Dragutinom Labašem. 

Hrvatski

Porsche povećava udio u Rimac Automobilima

Rimac Automobili, osigurali su povećanje ulaganja iz Porschea, čime je svoj udio u kompaniji Porsche povećao na 15,5 posto, objavili su iz kompanije.

U lipnju 2018. njemački proizvođač sportskih automobila kupio je 10 posto udjela u Rimac Automobilima. Povećanje udjela Porschea sada jača već uspostavljeno partnerstvo.

Budući da Porsche povećava raspon svojih elektrificiranih modela, partnerstvo će koristiti stručnost Rimca u elektrifikaciji vozila, uključujući pogonske sklopove, baterije, motore i invertere.
 

Hrvatski

Lopov ukrao Rimčev bicikl, ali nije računao na dvije stvari

Bicikl je opremljen GPS-om i kamerama pa smo točno znali gdje je, čak smo gledali policajca kako dolazi po njega, napisao je Mate Rimac na Facebooku.

Pouka priče: Nemojte se zezati s Greyp Bikesom, napisao je Rimac na Facebooku.

Poduzetnik Mate Rimac objavio je na Facebooku da su pronašli bicikl njegove tvrtke koji je ukraden prije par mjeseci u Njemačkoj.

Hrvatski

VIDEO: Predstavljen najjači zakonom dozvoljeni automobil na kojem je radio Mate Rimac

Nakon što je prošle godine objavljeno da će njemačka podružnica talijanskog automobilskog proizvođača Automobili Pininfarina surađivati s domaćim poduzetnikom Matom Rimcem na proizvodnji novog električnog super automobila, plodovi tog rada predstavljeni su jučer na cesti u blizini Torina.

I sam Rimac se pohvalio slikama novog automobila na svojem Facebook profilu.

Hrvatski

S Rimčevom tehnologijom? Sljedećeg mjeseca Hyundai predstavlja električni sportski automobil

Prije nekoliko mjeseci Mate Rimac dogovorio je partnerstvo s Hyundaijem i Kijom vezano za istraživanje i razvoj na tržištu električnih automobila.

Osim elektrifikacije automobila, suradnja uključuje i razvoj prototipa električnih verzija Hyundaijeva N brenda sportskih automobila, kao i rad na gorivim ćelijama visokih performansi za električna vozila.

Hrvatski

Mate Rimac u Livnu: Tri nove firme u prvoj generaciji startupa

U Livnu je jučer održana druga konferencija Business Forum Livno 2019 koja je ove godine organizirana u partnerstvu Linnovate Tehnološkog parka sa Asocijacijom za regionalni razvoj REDAH i Ministarstarstvom gospodarstva Hercegbosanske županije.

Prvom konferencijom prošle godine, otvoren je Linnovate Tehnološki park, koji je evo u prvoj godini svoga poslovanja, uspio podržati sedam start-upa kroz programe Start-up akademije, investicijski fond, podršku u poslovanju i izlasku na tržište.

Hrvatski

Budući milijarderi? Mate Rimac među 4 najuspješnija mlada poduzetnika istočne Europe

Osnivač Rimac Automobila Mate Rimac našao se na listi najuspješnijih mladih poduzetnika i budućih milijardera na području istočne Europe koju je objavio Slavorum.

Društvo mu pravi Branko Milutinović iz Srbije kao osnivač Nordeusa, kompanije za razvoj mobilnih igara koja slovi za jednu od najbrže rastućih u Europi.

Hrvatski

Video: Kako je nastao tehnološki park Mate Rimca u Livnu

Jučer je objavljen video koji pokazuje nastanak i rad Linnovate Tehnološkog parka u Livnu čiji je jedan od osnivača i poznati hrvatski inovator i poduzetnik Mate Rimac.

Suosnivači, članovi uprave te ostali suradnici govore o razlozima pokretanja Linnovate Tehnološkog Parka, a možete i čuti intervju sa prvom generacijom startupa.

Odgovori leže u kratkom dokumentarnom filmu, pogledajte!

 

Hrvatski