Ljubuški

Ljubušacima na raspolaganju "pametne" solarne klupe

Riječ je o klupama domaćeg proizvođača, tvrtke Elmex d.o.o. Ljubuški, koje omogućavaju napajanje mobitela i tableta uz osvjetljenje, modernim dizajnom i inovativnim tehnologijama pridonose kvaliteti života i zaštiti okoliša, a osim toga moguće ih je nadograditi internet vezom i po potrebi brojnim drugim dodacima koji bi služili korisnicima, priopćeno je na službenoj internetskoj stranici Grada Ljubuškog.

 

U Parku hrvatskih banova u Ljubuškom postavljene su tri "pametne" solarne klupe.

Hrvatski

Grad Ljubuški za projekte iz područja kulture i sporta izdvaja 177.000 KM

Provedbom javnih poziva za dodjelom proračunskih sredstava zadovoljni su i aplikanti.

 

Gradonačelnik Grada Ljubuškog Vedran Markotić potpisao je 177.000 maraka vrijedne ugovore o dodjeli proračunskih sredstava Grada Ljubuškog za projekte iz područja kulture i sporta za 2021. godinu.

Na osnovu provedenih javnih poziva, pravo na dodjelu sredstava Grada Ljubuškog ostvarilo je ukupno 50 aplikacija na projekte – 27 iz područja kulture u vrijednosti od 77.000  i 23 iz područja sporta u vrijednosti od 100.000 maraka, objavili su iz Grada Ljubuškog.

Hrvatski

Grad Ljubuški sufinancirat će investitorima kupovinu zemljišta do 90%

Već ranije propisano je kako investitor ostvaruje pravo na financijsku potporu ako ispunjava sljedeće uvjete: da je riječ o samostalnom poduzetniku ili pravnoj osobi; da je zemljište kupio izravno od Grada Ljubuškog te da je ishodovao uporabnu dozvolu u roku od tri godine od dana kupnje zemljišta.

 

Hrvatski

Braća Pivac i Simtech mijenjaju gospodarsku sliku Ljubuškog

Trenutačno su u fazi izrade projektne dokumentacije i traženja partnera u BiH. Odluka o potpori investitorima koji kupuju neizgrađeno zemljište i o povratu novca ako zaposle domaće stanovništvo očito je bila pun pogodak.

 

Izgradnja pogona Braće Pivac i njemačke kompanije Simtech promijenit će gospodarsku sliku Grada Ljubuški.

Hrvatski

Paraglajderi iz Ljubuškog izveli najduži let unutar BiH

Branimir Mandić i Kristijan Medić letjeli su s paraglajderima iz Ljubuškog do Nove Bile te tako izveli najduži let unutar granica BiH.

 

"Da se razumijemo, rekord i dalje drži Mirvad Zenuni, ali stvari postaju jako zanimljive, jer sezona tek počinje. Ovaj let je prekrasan, letjeli su u paru, jedan za drugim i držali se zajedno tijekom čitavog leta",  poručili su iz "Paragliding Ljubuški".

Hrvatski

VIDEO Nijemac gradi tvornicu u Ljubuškom

Radi se o tvrtci koja radi u Njemačkoj, a koja uspješno posluje u Kini, a vodeći čovjek poduzeća čest je gost u Međugorju.

 

Na području općine Ljubuški trenutno se priprema teren za izgradnju nove tvornice u kojoj će se proizvoditi elektroničke uređaje, objavila je Televizija Herceg-Bosne.

Radi se o tvrtci koja radi u Njemačkoj, a koja uspješno posluje u Kini, a vodeći čovjek poduzeća čest je gost u Međugorju.

Hrvatski

VIDEO Ljubuška kula ušla u top četiri paraglajderske destinacije na Balkanu

Paragliding Ljubuški je u velikoj ekspanziji.

 

Paragliding Ljubuški postao je poznat u cijelom svijetu, a "Ljubuška kula" uz "Slovenske startove" ušla je u top četiri paraglajderske destinacije na Balkanu.

Letenje u Ljubuškom pruža vrhunski užitak letenja kako za XC pilote, tako i za rekreativne pilote koji žele uživati u večernjoj termici i laminarnom vjetru na padini. Inače, poletište Ljubuški-Kula nalazi se na južnoj strani padine, na 340 m nadmorske visine.

Hrvatski

Njemačka tvornica u Ljubuškom će proizvoditi elektroničke uređaje

Riječ je o 400 0 m2 prostora na kojem ova renomirana njemačka tvrtka, koja se bavi izradom elektroničkih dijelova i uređaja za brojne tvrtke iz prometnog sektora, strojarstva, zatim za tvrtke koje se bave akustikom i informatičke industrije, planira značajna ulaganja i nova zapošljavanja.

 

Nakon braće Pivac, koja za petnaestak dana kreću s gradnjom kompleksa koji bi trebao zaposliti desetke Ljubušaka, gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić jučer je potpisao ugovor o kupnji zemljišta s komercijalnim direktorom njemačke tvrtke Simtech.

Hrvatski

ČUDOTVORNI HERCEGOVAČKI MELEM RECEPTURE STARE 120 GODINA: Donosimo intervju sa direktorom firme Medix d.o.o.

Malo koja osoba u Hercegovini ne zna za čudotvorni melem, u narodu zvani 'Melem babe iz Klobuka', a službenog imena Healthyderm.

 

U slučaju opeklina, ozeblina, dekubitusa i sličnih kožnih oštećenja, ovaj melem čija je receptura stara preko 120 godina, djelotvorno i brzo zacjeljuje kožu.

Budući da na portalu želimo prenijeti svaku pozitivnu priču iz BiH, donosimo vam intervju sa direktorom ljubuške firme Medix d.o.o., koji nam donosi sve pojedinosti o ovoj čudotvornoj recepturi.

Hrvatski