limometal

Limometal planira otvaranje poslovnice u Beogradu

 

U ovoj uspješnoj fabrici iz Cazina zadovoljni su rezultatima poslovanja u prvih šest mjeseci 2023. godine.
Zadovoljni kupci garant su daljeg razvoja svake firme. Za kompanije u našoj zemlji veoma je bitno da svoje proizvode, pored domaćeg, plasiraju i na regionalno tržište, ali i širom Europe.


To su odavno shvatili u uspješnoj firmi Limometal iz Cazina, koja stalno širi tržišta na koja plasira svoje proizvode.

Hrvatski

Limometal u prvih šest mjeseci 2021. povećao izvoz za 94 posto

Razlog tome leži u činjenici da su još uvijek sva EU tržišta bila u stanju lockdowna usljed pandemije COVID- 19 ili se vrlo teško probijalo do tih tržišta, a i mnoge nacionalne ekonomije nisu radile.

 

U prvih šest mjeseci 2021. izvoz Limometala u odnosu na isti period prošle godine porastao je za 94 posto.

Hrvatski

Limometal radi sve više: Nema vremena za kukanje, moramo pronaći nove kupce

Njegovi proizvodi se koriste u zemljama Bliskog Istoka, SAD-a, Južne Koreje i drugim. Zahvaljujući CE certifikatu proizvodnje prema svjetskim standardima, omogućena im je međunarodna suradnja.

 

Svakog tjedna nekoliko kamiona iz Cazina vozi različite limene proizvode širom regije, ali i Evrope.

Glavni krivac za to je firma Limometal koja se može pohvaliti bogatim portfoliom.

Hrvatski

Limometal: U 2020. smo sačuvali radna mjesta, na redu je povećanje proizvodnje

Dugoročne i kratkoročne suradnje uspostavili su s firmama širom svijeta, poput Ecosystem Haus iz Južne Koreje, Keep Company iz Iraka, REMS Immobilien iz Njemačke, A-Group Austrija i druge.

 

Bh. ekonomija trpi velike gubitke uslijed situacije s koronavirusom, a sve je veći broj bh. građana koji gube poslove i završavaju na biroima za zapošljavanje.

Vlasnici i direktori kompanija prisiljeni su, nažalost, na masovna otpuštanja.

Da bi sačuvale radna mjesta, tvornice počinju praviti nove proizvode i osvajati nova tržišta.

Hrvatski

Bh. garaže za bicikla uskoro na tržištu EU

Trend povećane potražnje za biciklima i u BiH zahtijevao je rješenje za garažiranje omiljenih dvotočkaša, a cazinska firma Limometal d.o.o., jedan od lidera na Balkanu u sektoru proizvodnje i prodaje krovno-fasadnih profiliranih limova, je prva u našoj zemlji počela raditi na procesu proizvodnje garaža za bicikla.

 

Posljednjih godina sve više ljudi širom svijeta, ali i u našoj zemlji bira bicikl kao prijevozno sredstvo ili način rekreacije.

Zbog povećanog broja biciklista u prometu sve je veća potražnja za garažama za bicikla.

Hrvatski

Udružile se bh. firme - Uz kupljeni automobil dobijete garažu na poklon

Ove dvije uspješne firme napravile su zajednički projekt u sklopu kojeg će Bosanci i Hercegovci kupovinom određenih automobila u Turbo Tradeu na poklon dobiti limenu auto-garažu iz Limometala, koja je već sada postala pravi hit širom regije, a potražnja za njom je naročito izražena u susjednoj Hrvatskoj i Srbiji. 

 

Za bh. ekonomiju je dobro da sve više domaćih kompanija uspostavlja zajedničku suradnju i time jača svoje potencijale.  Tako su prošlog tjedna zajedničku suradnju započele dvije kompanije koje su osnovane u Cazinu.

Hrvatski

Cazinska kompanija udvostručila izvoz u Austriju

Potpis Limometala kada je u pitanju pokrivanje nose brojni poznati objekti širom BiH, Balkana i pojedinih država u EU, a firma je ostvarila suradnje s poznatim svjetskim kompanijama.


Usprkos problemima koje je napravio koronavirus ova uspješna kompanija iz Cazina koja se bavi proizvodnjom krovnih i fasadnih profiliranih limova uspjela je da pored domaćeg i regionalnog tržišta zadrži većinu poslova u inozemstvu.  

Hrvatski

Limene garaže iz Cazina na tržištu širom Njemačke

Glavne karakteristike auto-garaža su, uz pristupačnu cijenu, jednostavna montaža po sistemu “uradi sam”, za koju je potrebno 3 sata, a uputstva su dostupna na službenoj Facebook stranici firme, te u prigodnom videu na YouTubeu.

 

U Sarajevu i svim većim bh. gradovima posljednjih godina zabilježen je povećan broj automobila na ulicama, što automatski znači veliki problem oko parking mjesta, ali i manjak garaža za parkiranje na duže vrijeme.

Hrvatski