KOMPANIJE
Limometal: U 2020. smo sačuvali radna mjesta, na redu je povećanje proizvodnje
manager.ba/biznisinfo.ba BiH 27 siječnja, 2021
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Dugoročne i kratkoročne suradnje uspostavili su s firmama širom svijeta, poput Ecosystem Haus iz Južne Koreje, Keep Company iz Iraka, REMS Immobilien iz Njemačke, A-Group Austrija i druge.

 

Bh. ekonomija trpi velike gubitke uslijed situacije s koronavirusom, a sve je veći broj bh. građana koji gube poslove i završavaju na biroima za zapošljavanje.

Vlasnici i direktori kompanija prisiljeni su, nažalost, na masovna otpuštanja.

Da bi sačuvale radna mjesta, tvornice počinju praviti nove proizvode i osvajati nova tržišta.

I pored velikih problema zbog aktualne situacije, firma Limometal iz Cazina uspjela je da ne otpusti nijednog radnika. 

– Mi smo se borili, a u 2021. godini ćemo nastaviti borbu za svako radno mjesto. Naravno da je to težak proces, ali ne želimo da nitko od naših radnika ostane na ulici i bez mogućnosti da zaradi za svoju porodicu. Zbog toga smo se prilagodili novim zahtjevima na tržištu, izvršili reorganizaciju poslova i okrenuli se traženju novih poslovnih partnera. Zahvaljujući promjenama sredinom godine koje su dale rezultate, poslovanje u 2020. godinu smo završili na pozitivnoj nuli – kaže direktor Limometala Mensur Mulalić.

Prvi čovjek uspješne firme iz Cazina svjestan je da i u godini pred nama bh. ekonomiju očekuju isti problemi i izazovi.

– Dvije godine prije koronavirusa imali smo porast proizvodnje od 10% i to nam je cilj i u 2021. godini. I pored brojnih problema uspjeli smo kupiti nove mašine za limove i počeli proizvoditi nove proizvode, među kojima su garaže za bicikla – govori Mulalić.

Limometal se, inače, može pohvaliti bogatim portfoliom. Njegovi proizvodi se koriste u zemljama Bliskog Istoka, SAD-a, Južne Koreje i drugim.

Zahvaljujući CE certifikatu proizvodnje prema svjetskim standardnima, omogućena im je međunarodna suradnja.

Dugoročne i kratkoročne suradnje uspostavili su s firmama širom svijeta, poput Ecosystem Haus iz Južne Koreje, Keep Company iz Iraka, REMS Immobilien iz Njemačke, A-Group Austrija i druge. Izložbeni salon i prodaju imaju u Cazinu.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Najnovije vijesti
Video
ANER KRUŠKONJA, OBRTNIČKA KOMORA HNŽ
Koliko se danas isplati biti obrtnik
DAMIR UZUNOVIĆ, BUYBOOK
Mi smo išli naopačke
JASMIN BADŽAK, EUROSJAJ
Moj radni dan traje 24 sata, ali uživam u svom poslu!
Savjeti