KOMPANIJE
Limometal: U 2020. smo sačuvali radna mjesta, na redu je povećanje proizvodnje
manager.ba/biznisinfo.ba BiH 27 siječnja, 2021
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Dugoročne i kratkoročne suradnje uspostavili su s firmama širom svijeta, poput Ecosystem Haus iz Južne Koreje, Keep Company iz Iraka, REMS Immobilien iz Njemačke, A-Group Austrija i druge.

 

Bh. ekonomija trpi velike gubitke uslijed situacije s koronavirusom, a sve je veći broj bh. građana koji gube poslove i završavaju na biroima za zapošljavanje.

Vlasnici i direktori kompanija prisiljeni su, nažalost, na masovna otpuštanja.

Da bi sačuvale radna mjesta, tvornice počinju praviti nove proizvode i osvajati nova tržišta.

I pored velikih problema zbog aktualne situacije, firma Limometal iz Cazina uspjela je da ne otpusti nijednog radnika. 

– Mi smo se borili, a u 2021. godini ćemo nastaviti borbu za svako radno mjesto. Naravno da je to težak proces, ali ne želimo da nitko od naših radnika ostane na ulici i bez mogućnosti da zaradi za svoju porodicu. Zbog toga smo se prilagodili novim zahtjevima na tržištu, izvršili reorganizaciju poslova i okrenuli se traženju novih poslovnih partnera. Zahvaljujući promjenama sredinom godine koje su dale rezultate, poslovanje u 2020. godinu smo završili na pozitivnoj nuli – kaže direktor Limometala Mensur Mulalić.

Prvi čovjek uspješne firme iz Cazina svjestan je da i u godini pred nama bh. ekonomiju očekuju isti problemi i izazovi.

– Dvije godine prije koronavirusa imali smo porast proizvodnje od 10% i to nam je cilj i u 2021. godini. I pored brojnih problema uspjeli smo kupiti nove mašine za limove i počeli proizvoditi nove proizvode, među kojima su garaže za bicikla – govori Mulalić.

Limometal se, inače, može pohvaliti bogatim portfoliom. Njegovi proizvodi se koriste u zemljama Bliskog Istoka, SAD-a, Južne Koreje i drugim.

Zahvaljujući CE certifikatu proizvodnje prema svjetskim standardnima, omogućena im je međunarodna suradnja.

Dugoročne i kratkoročne suradnje uspostavili su s firmama širom svijeta, poput Ecosystem Haus iz Južne Koreje, Keep Company iz Iraka, REMS Immobilien iz Njemačke, A-Group Austrija i druge. Izložbeni salon i prodaju imaju u Cazinu.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Najnovije vijesti
Video
STIPE KRIŠTO, B KRUG
Birao je: Njemačka ili Livno
DR. GORAN ĐUZEL, POLIKLINIKA VITALIS
Javni zdravstveni sustav mora biti zdrav
JOSIP MARTINOVIĆ
Hercegovačka vina imaju dobru cijenu, vrijeme je za sljedeću razinu