Kreševo

Upoznajte Mariju, direktoricu firme kojoj nije teško sjesti ni u bager

Ova uspješna mlada dama svakodnevno je na terenu, a za sebe s osmijehom na licu kaže: “Vjerojatno sam jedina direktorica koja hoda konstantno blatnjava”.

 

Marija Miličević iz Kreševa, direktorica firme Vrela-kop, po zanimanju inženjerka geologije, ruši stereotipe o podjeli poslova na muške i ženske.

Ova uspješna mlada dama svakodnevno je na terenu, a za sebe s osmijehom na licu kaže: “Vjerojatno sam jedina direktorica koja hoda konstantno blatnjava”.

Hrvatski

Kreševska firma Re-Industris tjedno lansira 500.000 produkata

Zapošljavaju 43 radnika. Sve se proizvodi shodno zahtjevima kupaca, a posjeduju i četiri mašine koje su konstantno u pogonu.

 

Kompanija Re Industris iz Kreševa osnovana je 2019. godine i od početka je u partnerstvu s firmom Joma iz Austrije.

Obje se firme bave proizvodnjom plastičnih dijelova za razne industrije, s najmodernijim strojevima za brizganje i montažu.

Sam početak poslovanja započeo je s proizvodima namijenjenih prvenstveno prehrambenoj i farmaceutskoj industriji, te se kasnije proširio i na građevinsku industriju.

Hrvatski

U Kreševu se gradi hotel: "Adriale" će biti smješten na obali rijeke Kreševčice

Posjedovat će kapacitet od pedeset ležajeva koji će biti smješteni unutar moderno opremljenih soba i apartmana.

 

U aprilu 2021. godine započela je izgradnja hotela "Adriale“ u Kreševu, pod pokroviteljstvom „Adriale Living“ tvrtke koja se bavi stambenim, uredskim i poslovnim nekretninama u Bosni i Hercegovini.

"Adriale Living“ iza sebe ima već nekoliko uspješnih investicija na području Kreševa, ali i uspješnih partnerstava na nekim od glavnih lokacija u Bosni i Hercegovini.

Hrvatski

Traktor vozi od devete godine, ima svoju farmu, a radnike plaća 500 eura

Mlade u BiH često se optužuje da su pasivni, da ne žele raditi te da vole samo ispijati kave od džeparca koji im daju roditelji, kao i da vrijeme provode u kafićima, piše Večernji list BiH. Da sve baš i nije tako, svjedoči 18-godišnji Mihael Čalaga iz Kreševa. Naime, Mihael je sušta suprotnost svemu navedenom. Ovaj mladić navikao je raditi teške poslove, ali u tome uživa jer njeguje ogromnu ljubav prema traktorima.

S traktorom od treće godine

Hrvatski