Jeff Bezos Amazon

Amazon ulaže milijarde dolara u Indiju

Amazon, gigant internetske prodaje, očekuje da će do 2025. godine izvesti indijsku robu u vrijednosti od 10 milijardi dolara.

 

Direktor Amazona Jeff Bezos najavio je veliko ulaganje u Indiju, fokusirano na digitalizaciju malih i srednjih poduzeća.

Digitalizacija bi tim poduzećima trebala omogućiti prodaju i poslovanje preko Interneta, pojasnio je Bezos, koji je rekao da će ovo biti “stoljeće Indije”, prenose agencije.

Hrvatski

Amazon kreće u borbu protiv klimatskih promjena: Naručuju 100 tisuća električnih dostavnih vozila

Najbogatiji čovjek na svijetu i izvršni direktor Amazona Jeff Bezos najavio je kako ne žele biti samo jedna od kompanija koja se zalaže za borbu protiv klimatskih promjena, već žele dati primjer ostalima i svojim ponašanjem zaista napraviti razliku.

Obećao je kako će do 2024. njegova kompanija koristiti 80 posto energije iz obnovljivih izvora, dok do 2030. žele koristiti 100 posto obnovljive izvore energije.

Hrvatski

Bezos prodao novi paket dionica za 990 milijuna dolara

Osnivač i direktor Amazona Jeff Bezos prodao je u prva dva dana kolovozaa još jedan paket od preko 530.000 dionica Amazona za 990 milijuna dolara. Nakon plaćanja poreza, neto dobit od ove transakcije Bezosu će donijeti 750 milijuna dolara.

Samo nekoliko dana ranije, Bezos je prodao 1,8 milijardi američkih dolara vrijedne dionice Amazona, od čega će mu ostati 1,4 milijarde.

Nakon ove dvije transakcije, Bezosu će u džepu ostati oko 2,15 milijardi čiste dobiti.

Hrvatski

VIDEO: Luksuzna mega jahta Jeffa Bezosa od 400 milijuna dolara ovih dana viđena u Turskoj

Ako je vjerovati glasinama stranih medija luksuzna mega jahta 'Flying Fox' vrijedna 400 milijuna dolara koja već neko vrijeme kruži turskom obalom ipak pripada izvršnom direktoru i vlasniku Amazona Jeffu Bezosu.

Naime, prve indikacije pojavile su se još 2017. godine kada je započeta izgradnja ovog broda. 

Hrvatski

U tri dana Jeff Bezos zaradio 1.8 milijarde dolara

U posljednja tri dana najbogatiji čovjek svijeta Jeff Bezos je postao još bogatiji za vrtoglav iznos.

Za tri dana je uspio prodati milijun dionica kompanije koju je osnovao, Amazona za više od 1.8 milijardi dolara, piše američki magazin Forbes.

Po obračunu poreza, Bezosu će ostati više od 1,4 milijarde dolara nakon prodaje.

Ovo je najveća prodaja dionica u kratkom periodu koju je Bezos ikad izvršio.

Prodao je 965.312 dionica po cijeni od 1.900 dolara po dionici.

Hrvatski

Bezos ima istu poruku za Wall Street već 22 godine

Jeff Bezos se mnogo promijenio od prvog izlaska Amazona na burzu 1997. godine, najviše u smislu njegovog bogatstva. No, jedna stvar se nije promijenila – njegova fokusiranost na budućnost.

Taj pristup, koji je naveden u njegovom prvom pismu investitorima prije 22 godine, ponovo se potvrdio ovog tjedna u izvještaju o zaradi Amazona u drugom kvartalu ove godine.

Amazon je premašio procjene Wall Streeta kada je riječ o prihodima, ali je profit bio manji od očekivanog – najviše zbog velikih ulaganja u kompaniju.

Hrvatski

Tko je uopće Jeff Bezos - najbogatiji čovjek na svijetu?

Za prosječnog čitatelja Jeff Bezos je ponešto strano ime i o njemu se malo zna – osim toga da je osnovao Amazon. S obzirom na medijsku eksponiranost, Gates, Musk, Cook i drugi mnogo su upečatljiviji i poznatiji, iako je Bezos vrlo posebna osoba itekako vrijedna spomena.

Osnivač i čelnik Amazona možda je najpoznatiji po tome, no Bezos je zapravo briljantan poduzetnik, investitor i filantrop.

Pored uzleta Amazona u golem e-commerce svijet, on poduzetničke pipke ima i u medijima, ali i - svemirskoj industriji.

Hrvatski

Od zajedničkih večera do velikih svađa: Zašto se Musk i Bezos ne podnose?

Rivalstvo između Jeffa Bezosa i Elona Muska već godinama puni medijski prostor, no odnos dva milijardera nije oduvijek bio takav. Dapače, Bezos i Musk su, kako piše Business Insider, prije petnaestak godina znali čak i otići na večeru te razmjenjivati ideje.

No, tada su njihove kompanije SpaceX i Blue Origin bile relativno mlade te niti jedna od njih nije imala čak ni projektil koji funkcionira.

Hrvatski

Najbogatiji čovjek na svijetu iskopao prve temelje Amazonovog novog aerodroma

Počeli su radovi na novom Amazonovom projektu, zračnoj luci vrijednoj 1,5 milijardu dolara, a prve temelje na građevinskom zemljištu iskopao je ni manje ni više nego najbogatiji čovjek svijeta.

Jeff Bezos najavio je da će za dvije godine otvoriti Amazonovu zračnu luku s 50 zrakoplova kompanije koja će tamo zaposliti dodatnih 2000 radnika.

Hrvatski