Jeff Bezos Amazon

Kako je jedan čovjek uspio stvoriti milijun radnih mjesta

Kompanija “Amazon” je znatno napredovala tijekom Covid-19 krize, jer je karantena potakla online prodaju i kupovinu.

 

Amazon, gigant za e-trgovinu, jedan je od “profitera” tijekom aktualne Covid-19 krize. Ipak, njegov osnivač Jeff Bezos je više puta ponovio da nije zloupotrebio ovu situaciju, već je sama priroda krize pospješila online kupovinu i samim tim potražnju za uslugama Amazona.

Hrvatski

Imamo osobu koja ima više od 200 milijardi dolara

Bogatstvo osnivača Amazona, Jeffa Bezosa, u srijedu je dostiglo vrijednosti od 202 milijarde dolara, prema Bloombergovom indeksu milijardera, prenosi BiznisInfo.

 

On je postao prva osoba koja je prešla prag od 200 milijardi dolara. Sada je 78 milijardi dolara bogatiji od suosnivača Microsofta Billa Gatesa, koji je na drugom mjestu.

Lično bogatstvo osnivača Amazona, koje je uglavnom u dionicama Amazona, posljednjih je godina naglo raslo, zajedno sa vrijednosti dionica kompanije.

Hrvatski

Bezos oborio vlastiti rekord u bogatstvu

Bezos je profitirao od rasta online kupovine tijekom pandemije, kada su mnoge prodavnice bile zatvorene.

 

Iako se svijet suočava s velikom ekonomskom krizom, Jeff Bezos postaje sve bogatiji. Njegova imovina sada vrijedi gotovo 172 milijarde dolara, što je novi rekord za najbogatiju osobu na svijetu, pokazuje Bloomberg Billionaire Index.

Bezos je ovog tjedna nadmašio prethodni rekord bogatstva koji je postigao prije razvoda od bivše supruge MacKenzie.

Hrvatski

Jeff Bezos kupio najskuplje imanje u Kaliforniji

Bezosova kupovina ovog imanja premašila je prethodni rekord od 150 milijuna dolara za imanje Chartwell koje je kupio Lachlan Murdoch 2019. godine.

 

Osnivač Amazona, Jeff Bezos, navodno je kupio imanje na Beverly Hillsu za 165 milijuna dolara, što je rekord kada jer riječ o najskupljoj nekretnini koja je prodata u Kaliforniji.

Prema izvještaju The Wall Street Journala, Bezos je kupio dom medijskog tajkuna Davida Geffena.

Riječ je o velikom imanju koje je prvotno sagrađeno za bivšeg izvršnog direktora Warner Brosa Jacka Warnera.

Hrvatski

Amazon ulaže milijarde dolara u Indiju

Amazon, gigant internetske prodaje, očekuje da će do 2025. godine izvesti indijsku robu u vrijednosti od 10 milijardi dolara.

 

Direktor Amazona Jeff Bezos najavio je veliko ulaganje u Indiju, fokusirano na digitalizaciju malih i srednjih poduzeća.

Digitalizacija bi tim poduzećima trebala omogućiti prodaju i poslovanje preko Interneta, pojasnio je Bezos, koji je rekao da će ovo biti “stoljeće Indije”, prenose agencije.

Hrvatski

Amazon kreće u borbu protiv klimatskih promjena: Naručuju 100 tisuća električnih dostavnih vozila

Najbogatiji čovjek na svijetu i izvršni direktor Amazona Jeff Bezos najavio je kako ne žele biti samo jedna od kompanija koja se zalaže za borbu protiv klimatskih promjena, već žele dati primjer ostalima i svojim ponašanjem zaista napraviti razliku.

Obećao je kako će do 2024. njegova kompanija koristiti 80 posto energije iz obnovljivih izvora, dok do 2030. žele koristiti 100 posto obnovljive izvore energije.

Hrvatski

Bezos prodao novi paket dionica za 990 milijuna dolara

Osnivač i direktor Amazona Jeff Bezos prodao je u prva dva dana kolovozaa još jedan paket od preko 530.000 dionica Amazona za 990 milijuna dolara. Nakon plaćanja poreza, neto dobit od ove transakcije Bezosu će donijeti 750 milijuna dolara.

Samo nekoliko dana ranije, Bezos je prodao 1,8 milijardi američkih dolara vrijedne dionice Amazona, od čega će mu ostati 1,4 milijarde.

Nakon ove dvije transakcije, Bezosu će u džepu ostati oko 2,15 milijardi čiste dobiti.

Hrvatski

VIDEO: Luksuzna mega jahta Jeffa Bezosa od 400 milijuna dolara ovih dana viđena u Turskoj

Ako je vjerovati glasinama stranih medija luksuzna mega jahta 'Flying Fox' vrijedna 400 milijuna dolara koja već neko vrijeme kruži turskom obalom ipak pripada izvršnom direktoru i vlasniku Amazona Jeffu Bezosu.

Naime, prve indikacije pojavile su se još 2017. godine kada je započeta izgradnja ovog broda. 

Hrvatski

U tri dana Jeff Bezos zaradio 1.8 milijarde dolara

U posljednja tri dana najbogatiji čovjek svijeta Jeff Bezos je postao još bogatiji za vrtoglav iznos.

Za tri dana je uspio prodati milijun dionica kompanije koju je osnovao, Amazona za više od 1.8 milijardi dolara, piše američki magazin Forbes.

Po obračunu poreza, Bezosu će ostati više od 1,4 milijarde dolara nakon prodaje.

Ovo je najveća prodaja dionica u kratkom periodu koju je Bezos ikad izvršio.

Prodao je 965.312 dionica po cijeni od 1.900 dolara po dionici.

Hrvatski