MILIJARDERI
Amazon ulaže milijarde dolara u Indiju
Manager.ba/biznisinfo.ba Svijet 16 siječnja, 2020
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Amazon, gigant internetske prodaje, očekuje da će do 2025. godine izvesti indijsku robu u vrijednosti od 10 milijardi dolara.

 

Direktor Amazona Jeff Bezos najavio je veliko ulaganje u Indiju, fokusirano na digitalizaciju malih i srednjih poduzeća.

Digitalizacija bi tim poduzećima trebala omogućiti prodaju i poslovanje preko Interneta, pojasnio je Bezos, koji je rekao da će ovo biti “stoljeće Indije”, prenose agencije.

S druge strane, britanski BBC navodi da bi posjeta najbogatijeg čovjeka svijeta Indiji mogla biti narušen protestima.

Naime, tisuće malih trgovaca u 300 indijskih gradova planira proteste protiv, kako smatraju, negativnog utjecaja Amazona na lokalno maloprodajno tržište.

Tvrde da zbog Amazona ostaju bez posla jer kompanija nudi proizvode po znatno nižim cijenama i sklonija je na platformi ugostiti manji broj velikih prodavača. Amazon negira te njihove tvrdnje.

Amazon, gigant internetske prodaje, očekuje da će do 2025. godine izvesti indijsku robu u vrijednosti od 10 milijardi dolara.

Bezos je istaknuo i da se Amazon već obvezao uložiti 5,5 milijardi dolara u Indiju.

Indijskim tržištem internetske maloprodaje trenutno dominiraju Amazon i Flipchart, koji je u vlasništvu američkog maloprodajnog lanca Walmarta.

Početkom nove godine konglomerat Reliance Industries, kojim upravlja najbogatiji čovjek Azije Mukesh Ambani, odlučio je konkurirati Amazonu u Indiji vlastitim uslugama.

Povezani članci

1

2

Video
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce
IVAN ŠIMIĆ, HERTRONIC
I uspješan poduzetnik i vrstan književnik
Savjeti