hotel igman

Pri kraju radovi na hotelu vrijednom više od 14 mil. KM

Na olimpijskoj planini Igman privode se kraju radovi na izgradnji Hotela O3, smještajnom objektu vrijednom više od 14 milijuna KM u vlasništvu Top One Business Group iz Dubaija.


Načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović sa svojim pomoćnicima obišao je jučer radove, a dočekao ga je vođa projekta uspješni sarajevski poduzetnik Emir Granov te direktorica hotela Meliha Hadžić.

Hrvatski

Donosimo kako izgleda novi hotel na Igmanu

Radovi na izgradnji hotela O3 na Igmanu se bliže kraju. Smješten je na mjestu bivšeg devastiranog objekta hotela Ferijalnog saveza BIH koji je za vrijeme XIV Zimskih olimpijskih igara služio kao startno ciljna kuća.

Na ostacima u ratu devastiranog objekta, izgrađen je novi s povećanim kapacitetima. Radovi na fasadi su završeni. Fasada objekta je termo-fasada, sa završnom obradom od kamena, drveta, kompaktnih ploča i maltera.

Hrvatski

Općina Trnovo priprema teren za kupovinu hotela Igman i olimpijske kuće

Općina Trnovo spremna je kupiti porušeni Hotel "Igman" i Olimpijsku kuću. Ovu informaciju je nedavno potvrdio i načelnik Općine Trnovo Ibro Berilo.

 

On smatra kako je do sada za hotel Igman mogao naći stotinu investitora, međutim trenutnu prodaju može obaviti samo Agencija za privatizaciju uz odobrenje Vlade Kantona Sarajevo.

Hrvatski