PROJEKTI
Donosimo kako izgleda novi hotel na Igmanu
Manager.ba/biznisinfo.ba BiH 10 prosinca, 2019
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Radovi na izgradnji hotela O3 na Igmanu se bliže kraju. Smješten je na mjestu bivšeg devastiranog objekta hotela Ferijalnog saveza BIH koji je za vrijeme XIV Zimskih olimpijskih igara služio kao startno ciljna kuća.

Na ostacima u ratu devastiranog objekta, izgrađen je novi s povećanim kapacitetima. Radovi na fasadi su završeni. Fasada objekta je termo-fasada, sa završnom obradom od kamena, drveta, kompaktnih ploča i maltera.

Prilaz objektu je s postojeće prometnice. Glavni ulaz u objekt je nepromijenjen, objavio je Sarajevo Construction.

Objekt čine tri piramidalna smičuća dijela unutar kojih je u središnjem dijelu postavljeno vertikalno komunikativno jezgro koga čine lift i trokrako stepenište.

Detalji o dijelovima objekta
Dograđeni dijelovi su kubične forme na suprotnim krajevima objekta. Oslanjaju se na postojeće komunikacije u objektu, a dva požarna stepeništa se smještaju unutar dograđenih dijelova.

Organizacija prostora u objektu je zadržana većim dijelom. Dograđeni dijelovi su prostori sa smještajnim jedinicama na katovima, dok su u prizemlju prostori sale za konferencije i restorana, a u suterenu su prostori za fitness, spa i wellness.

Oblikovno objekt zadržava postojeću formu. Izmjena je u obradi etaže kata preko koje se produžava krovna ravan. Dobiveni prostor se koristi za proširenje soba i formiranje lođa, a vizualno objekt dobiva veću vrijednost boljim stapanjem s terenom.
 

Dograđeni kubusi, iako formom ne prate postojeći objekt, obradom fasade a to su drvene obloge koje se ponavljaju i na postojećem dijelu objekta, kompozicijski daju sklad objektu.

Tagovi:
Povezani članci

1

Video
VIDEO
Kako napraviti poslovni plan: Metoda 10 pitanja
VIDEO
Kako pronaći ideje za biznis?
VIDEO
Maja Miljević: 8 koraka do uspješnog početka biznisa