INVESTICIJE
Pri kraju radovi na hotelu vrijednom više od 14 mil. KM
manager.ba/biznisinfo.ba BiH 01 listopada, 2020
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Na olimpijskoj planini Igman privode se kraju radovi na izgradnji Hotela O3, smještajnom objektu vrijednom više od 14 milijuna KM u vlasništvu Top One Business Group iz Dubaija.


Načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović sa svojim pomoćnicima obišao je jučer radove, a dočekao ga je vođa projekta uspješni sarajevski poduzetnik Emir Granov te direktorica hotela Meliha Hadžić.

– Nadamo se da ćemo otvorenjem našeg hotela doprinijeti razvoju turizma na našoj olimpijskoj planini Igman koja je u prethodnim godinama, po našem mišljenju, nepravedno zapostavljena – rekao je Granov.

Na Igmanu planiraju i izgradnju sportsko-rekreativnog centra koji uključuje nogometne terene po FIFA i UEFA standardima, teniske terene kao i zatvorenu halu za dvoranske sportove, objavljeno je iz Općine Hadžići.

Hotel O3 će imati 65 soba i u potpunosti će biti prilagođen sportskim ekipama iz cijelog svijeta. Fitnes sala je prema riječima Granova s najboljom opremom u regiji, a urađena je po uzoru na onu ekipe Manchester Cityja.

Gostima će biti na raspolaganju i 25-metarski bazen, wellness i spa usluge, kao i ostali sadržaji.

Hotel 03 izgrađen je na mjestu nekadašnjeg objekta hotela Feri, a prema ranijim najavama nakon otvaranja u njemu bi posao trebalo dobiti 50 osoba.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Video
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce