grantovi

Pregled najvažnijih investicija u planiranih u 2021. godini budžetom Federacije

Za financijsku pomoć proračunima županija i pomoć za provođenje strukturalnih reformi na razini županija izdvojit će se 200 milijuna KM iz aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom, navodi se u Pregledu najvažnijih investicija planiranih u 2021. godini planiranih proračunom Federacije BiH za 2021. godinu.

 

Hrvatski

Grant od pet milijuna eura potpora za mala i srednja poduzeća

Nakon današnjeg potpisivanja ovih dokumenata bit će dostupan grant u iznosu pet milijuna eura za mala i srednja poduzeća koja su se suočila s težim posljedicama u svom poslovanju zbog pandemije virusa COVID- 19.

 

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda potpisao je danas sporazum o financiranju Njemačke razvojne agencije KfW i amandman o grant sredstvima koja će kroz Europski fond za BiH biti usmjerena u gospodarstvo za saniranje posljedica virusa COVID-19. 

Hrvatski

Grantovi za obuku radnika iz sektora metala, drveta, tekstila i obuće

Kako se navodi iz projekta WHAM, ukupni iznos potencijalnih dodijeljenih sredstava je 350.000 USD.

 

Projekt razvoja radne snage i većeg pristupa tržištima (WHAM) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) poziva sve zainteresirane i kvalificirane organizacije da dostave svoje projektne prijedloge za podršku putem bespovratnih sredstava.

Hrvatski

Grant sredstva od 1 milijun eura dobilo 47 korisnika u BiH

Svečano uručenje certifikata za 47 korisnika granta Trećeg javnog poziva za dodjelu grant sredstava iz Challenge to Change projekta, upriličeno je jučer u Sarajevu.

 

Za realizaciju ovih projekata iz Challenge fonda će biti izdvojeno 1,06 milijuna eura, dok ukupna vrijednost predloženih projekata iznosi 3,62 milijuna eura.

Šefkija Okerić, direktor Sarajevske regionalne razvojne agencije podsjetio je da je projekt namijenjen inovativnim firmama iz BiH, ali i Švedske. 

Hrvatski

Objavljen poziv za grant sredstava za MSP koja nastupaju na sajmovima u EU

Rok za dostavu aplikacija je 13.11.2019. godine.

 

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine objavljuje početak implementacije projekta „Podrška individualnim nastupima MSP-a iz BiH na sajmovima u zemljama EU“, čiji je cilj podržati 10 malih i srednjih poduzeća (MSP) iz dva vodeća sektora u izvozu Bosne i Hercegovine – sektori metalske i/ili elektro industrije, te drvoprerade, u individualnom izlaganju na specijaliziranim sajmovima na ciljnim tržištima EU.

Hrvatski

Bh. kompanije će dobiti 10 miliona eura grant sredstava

Delegacija Evropske unije u BiH, Njemačka agencija za razvojnu saradnju (GIZ), Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) i Međunarodna organizacija rada (ILO) nedavno su predstavile zajednički projekt „EU4Business“.

Kako je rečeno na press-konferenciji, vrijednost projekta je 16,1 milion eura, od kojih su 15 miliona sredstva Evropske unije, a 1,1 milion eura donirala je vlada Njemačke.

Lokalna zajednica

Hrvatski

Ugovor sa IFAD-om o nabavci devet plastenika

U Drvaru je danas potpisan ugovor o nabavci devet plastenika sa predstavnicima Međunarodnog fonda za razvoj poljoprivrede (IFAD), potvrđeno je iz opštine.

Prema ugovoru, koji su sa predstavnicima IFAD-a potpisali načelnik Drvara Goran Broćeta i predstavnik poljoprivrednika u toj opštini Mirjana Pećanac, Međunarodni fond će u nabavci plastenika učestvovati sa 40 odsto grant sredstava, učešće opštine je 40 odsto, a poljoprivrednika 20 odsto.

Broćeta je rekao da će projekat biti realizovan u naredna dva mjeseca.

Hrvatski