Gradačac

Gradačačka firma osvaja globalno tržište: Od nadstrešnice s pet radnika do prometa od 50 milijuna KM

Firma Modernizacija, specijalizirana za upravljanje metalnim otpadom, posljednjih godina postala je lider u ovoj branši na bh. tržištu. Zahvaljujući kvalitetnom i stručnom timu, jasnoj viziji poslovanja i predanom radu, ova firma je za kratko vrijeme pored europskog tržišta počela širenje poslovanja i na azijske zemlje.

Hrvatski

Swity d.o.o. Gradačac uspješno proveo program energetske efikasnosti i smanjio emisiju CO2 za 95 tona godišnje

SHPP ugovorom garantira uštedu od 6%, a prvi rezultati u kompaniji pokazuju uštedu 11,5% u odnosu na referentne vrijednosti.

 

Kompanija Swity d.o.o. Gradačac uspješno je provela program za uštedu električne energije čime je značajno uticala na zaštitu okline i smanjenje emisije CO2.

Na ovaj način kompanija daje konkretan doprinos zaštiti okoline i osiguranju zdrave osnove za proizvodnju sirovina od domaćih kooperanata koje Swity prerađuje u visokokvalitetne finalne proizvode.

Hrvatski

Gradačac: Potpisan ugovor za projekt vodoopskrbe vrijedan 1,6 milijuna KM

Donatori i financijeri cjelokupnog projekta su Švedska međunarodna agencija za suradnju i razvoj (SIDA), Češka razvojna agencija (ČRA), Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD ) i  Investicijski okvir za Zapadni Balkan (WBIF).

 

Potpisan je ugovor za projekt vrijedan 1,6 milijuna KMU sklopu projekta „Vodosnabdijevanja Gradačca“ danas je potpisan ANEX 2 ugovora vezano na nastavak izgradnje vodosnabdijevanja dionica „Kerep“ – „rezervoar Humke“ (R4).

Hrvatski

Proizveden prototip prvog bh. respiratora

Hanić kaže da je na izradi respiratora radio tim od četrdesetak inženjera te da su u njegovu izradu bili uključeni i anesteziolozi, pulmolozi i drugi stručnjaci sa UKC Tuzla.

 

Firma TMD iz Gradačca proizvela je prototip respiratora koji će, nakon što bude završen proces testiranja, biti prvi uređaj te vrste proizveden u našoj zemlji.

Hrvatski

ODLIČNA VIJEST: U Gradačcu će se praviti dijelovi za veliki Mitsubishi

Dogovorena je suradnja s jedom od najvećih automobilskih kompanija na svijetu – Mitsubishijem.

 

Premijeri Federacije BiH Fadil Novalić i Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović u petak su u Gradačcu položili kamen temeljac za izgradnju nove tvornice „TMD motor components“.

U novoj tvornici će se proizvoditi dijelovi za industriju električnih automobila.

Dogovorena je suradnja s jedom od najvećih automobilskih kompanija na svijetu – Mitsubishijem.

Hrvatski

Privredni gigant iz Gradačca gradi novu tvornicu

U novoj tvornici će se proizvoditi dijelovi za automobilsku industriju, isti proizvodni program koji kompanija proizvodi u ostalim tvornicama u Gradačcu.

 

Jedna od najvećih bh. kompanija, TMD Group Gradačac, počinje izgradnju nove tvornice.

Ceremonija svečanog polaganja kamena temeljca nove tvornice TMD motor components u Gradačacu održat će se 21. veljače/februara.

Ovu informaciju za BiznisInfo je potvrdio Adem Hanić, predsjednik Uprave TMD Group.

Hrvatski

Otvoren novi pogon u kojem će se raditi za njemački Magnet – Schultz

Pirić Magneti d.o.o. sa sjedištem u Gradačcu svečano je otvorio novi pogon u Industrijskoj zoni III. Partner firme je firma Magnet - Schultz iz Njemačke koja svoje tržište ima u SAD-u i Kini a novootvoreni pogon radit će za Magnet – Schultz prema najnovijim dostignućima u ovoj branši.

Hrvatski

Hasić-Drvo jedini pravi i izvozi igračke od mekog drveta

Firma Hasić-Drvo u Zelinji Srednjoj, općina Gradačac, zapošljava 93 radnika i u potpunosti izvozi proizvodni asortiman u zemlje Evropske unije.

Jedina je u BiH koja proizvodi dječje igračke od specifičnih vrsta mekog drveta.

Firmu su posjetili ministar trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona Mirsad Gluhić i predstavnici Javnog preduzeća Šume TK-a i Kantonalne privredne komore Tuzla.

Hrvatski

Privredni potencijali Gradačca predstavljeni u Beogradu

Uz podršku USAID-ovog projekta „RAST“ projekta koji implementira Catholic Relief Services (CRS) organizovana je dvodnevna posjeta delegacija gradova i opština iz Bosne i Hercegovine nosilaca certifikata za povoljno poslovno okruženje (BFC SEE) Srbiji.

Cilj posjete tokom koje su predstavnici općina i gradova boravili i u Novom Sadu i Šapcu bio je razmjena iskustava i dobre prakse u upravljanju aktivnostima lokalnog ekonomskog razvoja.

Hrvatski