VIŠE OD 300 IZLAGAČA
Završen 50. sajam šljive u Gradačcu
Manager BiH 28 kolovoza, 2023

 

U Gradačcu je jučer zatvoren 50. jubilarni međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije - Sajam šljive, na kojem se u protekla četiri dana predstavilo više od 300 izlagača iz Bosne i Hercegovine, zemalja regije, Francuske i Turske.

 

Organizator je bila Turistička zajednica grada Gradačca, uz potporu Grada Gradačca i brojnih partnera i sponzora.

- Sve planirane aktivnosti su realizirane. Vjerujem kako smo se okoristili predavanjima sa stručno-znanstvenog savjetovanja o poljoprivredi i turizmu, kao i pčelarstvu. Drago nam je što su u godini jubileja naši izlagači zadovoljni sudjelovanjem na ovoj sajamskoj manifestaciji. - rekao je voditelj Turističkog ureda u Gradačcu Ensar Mešanović.

Upućen je poziv za zajednički angažman svih razina vlasti, znanosti, struke, poljoprivrednog i industrijskog sektora, kako bi se osigurali potrebni uvjeti za proizvodnju i plasman hrane. Rečeno je kako je gradačački sajam prilika za predstavljanje dostignuća u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije.

Govorilo se o upotrebi novih tehnologija u praćenju i zaštiti poljoprivrednih kultura, upotrebi bioregulatora i suvremenim kanalima opskrbe hranom. Osim novih softverskih rješenja, suvremene tehnologije i upotrebe dronova, značajno mjesto ima i poljoprivredna mehanizacija.

I ove godine dodjeljene su medalje Sajma šljive za kvalitet izloženih proizvoda.

Također, Udruga pčelara Pčela Gradačac organiziralo je 6. međunarodni sajam pčelarstva koji je kao podsajamska manifestacija održan u dane Sajma šljive.

 

Akta.ba / Manager.ba

 

Video
ALISA GEKIĆ, LINK
LiNK je kreirao više od 4.000 radnih mjesta
"IMAM IDEJU" - MARIJA ĆEŠKIĆ
Coralov "Marshal plan" i branding Hercegovine mogu biti rješenje
IVICA JAKIĆ
Od fotografa glazbenih zvijezda do vizionara goriva budućnosti
Savjeti