edukacija

Cjelokupni paket certifikata Adobe CC sa 570 lekcija sada samo 39 dolara

Ovaj paket s devet tečaja pokriva Adobe Lightroom Classic CC, Photoshop CC, Premiere Pro CC, Adobe Lightroom CC i After Effects CC.

 

Adobe ima brojne programe koje profesionalci širom svijeta koriste za stvaranje i uređivanje fotografija, grafičkih dizajna, grafike pokreta i vizualnih efekata za video, prenosi američki CNN.

Hrvatski

Prijavite se na besplatno COTRUGLI virtualno predavanje: “Leading behind the Mask”

U vrijeme rizika od pandemije, klimatskih promjena, novih tehnologija, globalizacije itd. narušavaju se izvori mira i autoriteta koji su nas stoljećima vodili. Koja je uloga lidera u ovom kontekstu? 

 

COTRUGLI Business School 2. travnja organizira online predavanje “Leading behind the Mask” s dr. Nicolasom Kfurijem!

Hrvatski

Ova djevojka iz Tuzle govori 18 stranih jezika

Matea je dvadesetdvogodišnjakinja koja živi i studira tri fakulteta u Beču i to: Političke nauke, Slavistiku na kojoj studira ruski, češki i slovenački te Orijentalistiku na kojoj studira turski, arapski i perzijski jezik, prenosi BHRT.

Pojam pismenosti danas osim pukog čitanja i pisanja podrazumijeva puno više, a prvenstveno informatičku pismenost i poznavanje barem jednog stranog jezika.

Poznavanje stranog jezika pruža određenu slobodu i podiže samopouzdanje.

Hrvatski

Druženje s trudnicama ponovno oduševilo Mostarke

Više od stotinu trudnica na jednom mjestu uživalo je u edukativnim predavanjima, poklonima, nagradama, te bogatom programu koji je održan u hotelu Mepas u sklopu projekta Edukativno druženje s trudnicama ''Naše putovanje počinje'', a u organizaciji mostarske kompanije Sfera i Poliklinike Vitalis

Druženje je u petak spunilo očekivanja trudnica s područja Mostara i šire.

Hrvatski

Mjesto okrenuto budućnosti, novim trendovima u poslovanju, edukaciji i ekologiji

Poslovne sastanke, razgovore uz kavu ili neobvezna druženja, od sada ćete moći obaviti u novom ugostiteljskom objektu koji je otvoren unutar INTERA tehnološkog parka u Mostaru. 

Za sve poslovne ljude, vrata svog otmjenog prostora, u petak 14. prosinca 2018. godine otvorio je LUX Business Bar

Hrvatski

SFERA: Edukativno druženje trudnica u Banja Luci

Više od stotinu trudnica u Banja Luci je u srijedu, 12.12.2018. godine uživalo u edukativnim predavanjima i zanimljivom sadržaju koji su pripremili organizatori.

Naime, organizator projekta Edukativno druženje s trudnicama ''Naše putovanje počinje'' je mostarska kompanija Sfera u suradnji sa Klinikom Medico S, a cilj je educirati buduće mame i ponuditi im mogućnost direktne komunikacije s doktorima i predstavnicima brendova.

Hrvatski

Regionalno barističko takmičenje u skladu s pravilima Specialty Coffee Association

Nakon uspješnog prvog profesionalnog regionalnog takmičenja barista 2017. godine, počele su pripreme za ovogodišnje izdanje. 

Cilj takmičenja je edukacija i poticanje izvrsnosti barističkih vještina u pripremi espressa i ostalih napitaka od kafe, te daljnja popularizacija barističkog poziva koje zadnjih godina sve više dobiva na značaju. 

Hrvatski

"Najveći projekat energijske efikasnosti u BiH" educira najmlađe o pametnom korištenju energije

Obrazovni sistem u Bosni i Hercegovini školarcima ne pruža potpuno adekvatno znanje o energijski efikasnom ponašanju, stoga u pomoć stiže Beepster, super junak sa druge planete koji igru, učenje i tehnologiju spaja u jednu korisnu cjelinu i djeci prenosi svoje znanje o značaju energijske efikasnosti.

Hrvatski

Edukacija mladih poduzetnika

Trodnevna edukacija o poduzetništvu i pisanju poslovnih planova, koja se organizira u okviru projekta “Izgradnja poduzetničkih vještina” počela je danas na Jahorini, a projekt ima za cilj da kroz izgradnju teorijskih i praktičnih znanja iz oblasti poduzetništva, omogući mladima samozapošljavanje nakon završetka srednje škole.

Hrvatski