EDUKACIJE
Jednim klikom do izvrsnih edukacijskih programa
Manager.ba/poslovni.hr Regija 26 svibnja, 2020
Izvor fotografije:
poslovni.hr

Velike kompanije, pogotovo u financijskom sektoru, već odavno, uz klasične edukacije, koriste LMS platforme za provođenje internih edukacija.

 

“Pandemijsko korona vrijeme”, u kojem smo se svi našli, definitivno nam je promijenilo životne i poslovne navike.

Socijalno distanciranje donijelo je obvezni rad od kuće te istodobno obustavilo sve seminare i poslovne treninge zbog kojih smo često i putovali izvan mjesta rada.

No, bez obzira na “novo normalno”, tvrtke i dalje imaju potrebu educirati svoje zaposlenike. S

toga je teško danas pronaći firmu koja ne razmišlja o poslovnim edukacijama na online platformama.

Velike kompanije, pogotovo u financijskom sektoru, već odavno, uz klasične edukacije, koriste LMS platforme za provođenje internih edukacija.

Mnoge kompanije su u zadnjih par godina osvijestile da je digitalizacija internog znanja nužnost, pa su napravile mali iskorak u tom smjeru.

Istodobno, sve do prije par mjeseci, bilo je i mnogo kompanija koje nisu bile spremne krenuti na put digitalizacije internog znanja.

Danas je sve drugačije, jer su sve tvrtke svjesne da se proces edukacije mora nastaviti, te da je u ovoj situaciji online edukacija najbrži i najprihvatljiviji kanal za prijenos znanja.  

Digitalni prostor za učenje otvorio je i mnoga pitanja – kako odabrati online edukaciju i pratiti uspješnost, kako postići interaktivnost i optimalno trajanje, hoće li biti zanimljiva polaznicima i hoće li usvojiti ciljna znanja? 

Dobra je vijest da u Hrvatskoj postoji platforma za online učenje s dostupnim poslovnim edukacijama koja uspješno rješava sva ova pitanja, a samo jedan klik je dovoljan za početak online učenja koje, zbog svoje strukture, pruža korisnicima koristan i zanimljiv doživljaj. 

Što je LPC® metoda?

Još 2008. godine u hrvatskom HalPet-u, kompaniji  koja je već više od 20 godina prisutna na edukacijskom tržištu, a u posljednjih 10 godina intenzivno razvija online programe i  svoj brend LPC online sustav za učenje, napisali su prvi scenarij za online edukaciju, za koji su znali da mora biti jasan, interaktivan, zanimljiv i primjenjiv.

Tako je nastao “Learn, Practice, Communicate”, popularna LPC metoda. 

LPC je način učenja u tri pametna koraka. https://lpc.halpet.eu/hr/  

U Learn ( nauči ) dijelu korisnici dobivaju “must have” informacije na ciljanu temu, preispituju svoja dosadašnja iskustva i znanje, upoznaju se s tehnikama i alatima kroz konkretne korake i primjere, kombinacijom teksta, video i audio sadržaja i različitih oblika interakcije. 

Practice ( uvježbaj ) dio korisnicima daje priliku da provjere što su naučili u Learn dijelu. Sadrži različite zadatke, a povratna informacija o uspješnosti dobiva se odmah. 

Communicate ( motiviraj se na primjenu) sadrži konkretne upute kako primijeniti naučeno i motivira korisnike na akciju. 

Od tada do danas, HalPet-ovi stručnjaci i treneri izgradili su sustav za online učenje LPC Business, aktivirali hrvatski edukacijski webshop – LPC online https://lpc.halpet.eu/hr/trgovina/ , izradili 119 LPC online programa ( 8 stupnjeva poslovnog engleskog jezika, 111 različitih online programa iz područja komunikacijskih vještina i osobnog razvoja) te 72 online programa za LMSove njihovih klijenata.

Do danas je HalPet online edukacije završilo više od 12 tisuća polaznika. 

“Od samog početka razvoja online edukacijske usluge u HalPetu smo imali jasan cilj osigurati korisnicima, kompanijama i pojedincima ugodno i interaktivno online učenje s kvalitetnim sadržajima primjenjivima u svakodnevnom poslovanju te online sustavom koji je jednostavan, intuitivan i ugodan učenje i dostupan bilo kada i bilo gdje. Vjerujemo da će, nakon naših 12.000 zadovoljnih polaznika, male, srednje i velike kompanije i dalje koristiti LPC sustav za educiranje svojih zaposlenika”, kaže izvršna direktorica HalPet-a Melita Čolak Višnjić. 

Kako koristiti HalPetov sustav za online učenje LPC online? 

Sustavu se može pristupiti bez obzira na to jeste li poslovni subjekt ili individualac željan novih znanja i vještina.

Osim što je dostupan 24/7 i omogućuje učenje putem raznih uređaja, sadrži pomno osmišljene lekcije i mikrolekcije, za koje zasigurno svatko može odvojiti vrijeme za vlastiti napredak.

One ne traju dulje od 20 minuta, sadrže konkretne primjere i ilustracije i element gejmifikacije te omogućuju povratnu informaciju o usvojenom znanju kroz kvizove. 

S obzirom na to da je kupnja LMS-a i kreiranje vlastitih programa dugotrajan i skup proces, u HalPet-u imaju rješenje i za tvrtke koje nemaju svoj sustav za online učenje.

One mogu unajmiti online sustav i programe iz područja komunikacijskih vještina i osobnog razvoja, poslovnog engleskog jezika i njemačkog jezika, koji im postaju odmah dostupni.

Klijenti koji odaberu najam sustava (programa ) mogu jednostavno i brzo organizirati internu edukaciju, pratiti rad polaznika, imati uvid u povratne informacije i izvještavanje o napretku. 

Važno je istaknuti da online učenje nadvladava nedostatke klasičnog učenja pružajući onome koji uči, između ostalog, mogućnost samostalnog upravljanja količinom i dinamikom sadržaja, odabir najboljeg vremena i mjesta za učenje, interaktivan i multimedijski pristup u radu sa sadržajem te povratnu informaciju na naučeno. 

Za kraj predlažemo da posjetite LPC online, odaberete program za sebe ili steknite svoje prvo LPC iskustvo uz demo program Pozitivno razmišljanje – moja nova navika

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Najnovije vijesti
Video
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo