djeca

Integritet i poštenje su najveće vrijednosti u životu

World Vision je međunarodna kršćanska organizacija za pomoć, razvoj i javno zagovaranje, posvećena radu s djecom, obiteljima i zajednicama kako bi prevazišli siromaštvo i nepravdu, a u BiH djeluje od 1994. godine.

U ovom periodu, organizacija je prešla dug put djelovanja, od pružanja humanitarne pomoći ratom zahvaćenim zajednicama, izgradnje porušenih domova, škola, vrtića, do osnaživanja zajednica kako bi se zajedničkim snagama poboljšao kvalitet života djece i njihovih obitelji, posebno onih najranjivijih.

Hrvatski

Ručno izrađen nakit koji nastaje za srce jedne mame

Mina Vesković, po struci profesorica književnosti, željela je da prvi crtež svoje kćerke sakrije od zaborava.

Tako je iz majčinske ljubavi prema djetetu nastala radionica Žvrlja, sjajno mjesto na kome dječiji crteži postaju divan, unikatan nakit za roditelje koji žele zauvijek sačuvati prva umjetnička djela svojih mališana pretočena u ručno izrađen nakit od plemenitih metala.

Hrvatski

Dvije strane blještavog novčića

Kuvajćani su uljuljkani u bogatstvo stečeno prvenstveno izvozom nafte, a dobro prolaze i strani stručnjaci koje Kuvajt „uvozi“ kako bi realizirao ogromne infrastrukturne projekte i cilj da postane financijski i kulturni centar u regiji.

Istovremeno, svakodnevno srećete ljude iz Indije, Pakistana, Šri Lanke ili Filipina koji se doslovno bore da prežive.

Hrvatski

Odjeća koja raste s vama

Dizajner Ryan Yasin iskoristio je svoja znanja iz aeronautičkog inženjerstva kako bi razvio održivu garderbu koju mogu nositi i bebe od tri mjeseca, ali i djeca od tri godine.

Svi roditelji dobro znaju da je odjeća kod djece kratkog vijeka, jer je mališani brzo prerastu.

Ovo je slučajno shvatio i mladi dizajner Ryan Yasin, kad je otišao kod sestre upoznati nećaka.

Hrvatski

"Najveći projekat energijske efikasnosti u BiH" educira najmlađe o pametnom korištenju energije

Obrazovni sistem u Bosni i Hercegovini školarcima ne pruža potpuno adekvatno znanje o energijski efikasnom ponašanju, stoga u pomoć stiže Beepster, super junak sa druge planete koji igru, učenje i tehnologiju spaja u jednu korisnu cjelinu i djeci prenosi svoje znanje o značaju energijske efikasnosti.

Hrvatski

Posao im je dječja igra

Proslave rođendana u specijaliziranim dječjim igraonicama posljednjih su desetak godina u Hrvatskoj postale iznimno popularne. Bilo da se radi o realizaciji pojedinačnih poduzetničkih ideja ili načinu na koji se vodeće kulturne institucije približavaju svojim najmlađim posjetiteljima, zajednički im je cilj slavljenicima osigurati nekoliko sati nezaboravne zabave, ali i zaraditi.

Hrvatski

Stvari koje djeca rođena 2018. vjerojatno nikada neće doživjeti

Sad mi se sve vraća!

2017. godine bila je godina ispunjena nostalgijom zahvaljujući brojnim vezama karakteristika pop kulture sa prošlošću.

Dobili smo još jedan službeni Alien film, a “Blade Runner” se vratio sa novim vizualnim sadržajima koji nas oduševljavaju. U međuvremenu, “Stranger Things” su se vratile na Spielberg-ovu fantaziju koja je usrećivala toliko djece 80-ih godina. “Twin Peaks” je oživio agenta Cooper-a kako bi mogao razotkriti još jednu misteriju iz zagonetnog uma Davida Lynch-a.

Hrvatski

Koje vještine treba posjedovati vaše dijete za poslove budućnosti?

Svako dijete započinje putovanje kroz život sa nevjerojatnim potencijalom: kreativnim načinom razmišljanja sa kojim pristupa svijetu sa radoznalošću, pitanjima i željom da sazna sve o svijetu i sebi kroz igru.

Međutim, ovaj način razmišljanja često je erodiran ili čak izbrisan konvencionalnim obrazovnim praksama kada djeca počnu školovanje.

Hrvatski