Agrokor

VIDEO: Todorići 'ispeglali' 50 milijuna kuna na kreditnim karticama koje je podmirivao Agrokor AG

Ja sam Ismet Kamal, član Instituta ovlaštenih računovođa Engleske i Walesa... Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu, tužitelj, naložilo mi je da kao neovisni stručnjak sastavnim izvještaj u vezi s kaznenim progonom Ivice Todorića i drugih, u predmetu broj K-DO-161/17. Predmet se odnosi na aktivnosti Agrokora d.d. i drugih povezanih društava i pojedinaca tijekom duljeg razdoblja, koje je završilo kada je Agrokor 7. travnja 2017. godine pokrenuo postupak izvanredne uprave.

Hrvatski

Ovih će devet ljudi voditi Fortenova Grupu, koncern koji se još 30 dana zove Agrokor

Fortenova grupa novo je ime krovne kompanije koja će zamijeniti Agrokor d.d. i s operativnim radom započeti 1. travnja 2019., odlučeno je na sjednici Privremenog vjerovničkog vijeća Agrokora.


Pritom je Fabris Peruško, izvanredni povjerenik Agrokora, predložen za glavnog izvršnog direktora Fortenova grupe, a Irena Weber, zamjenica izvanrednog povjerenika, za zamjenicu glavnog izvršnog direktora i glavnu operativnu direktoricu.

Hrvatski

BiH može profitirati iz slučaja Agrokor

Bosna i Hercegovina samo može profitirati iz navedene situacije i zbog toga treba pozdraviti bilo kakve pozitivne promjene i pokušaje restruktuiranja Agrokora, smatra ekonomski analitičar Admir Čavalić.

Naime, povjerioci “Agrokora” prihvatili su nagodbu prema kojoj će najveći suvlasnici u tom hrvatskom koncernu biti dvije ruske državne banke – Sberbanka i VTB, s ukupnim udjelom većim od 46 posto.

Hrvatski

Društva u sastavu Agrokora idu u stečaj ako se ne postigne nagodba s Rusima i Amerikancima

Ročište o nagodbi vjerovnika u Agrokoru održat će se u srijedu, 4. jula, a ako predložena nagodba prođe vlasnici posrnulog hrvatskog giganta postat će ruske banke i američki investicijski fondovi. Povjerenik Vlade RH za Agrokor Fabris Peruško kazao je kako će u slučaju da nagodba ne prođe biti prisiljen pokrenuti stečaj za svih 77 društava u sastavu Agrokora.

Hrvatski

Agrokor prvi put objavio vrijednosti svojih kompanija

Procijenjena vrijednost kompanija sistema Agrokor, koja je raspoloživa za vjerovnike tih društava, kreće se ukupno u rasponu od 1,8 do 3,8 milijardi eura. Ovo se navodi u najnovijem dokumentu vanredne uprave objavljenom na internet stranicama Agrokora.

Ovo je prvi put da Agrokor objavljuje sažetu procjenu vrijednosti svojih kompanija. Procijenjena vrijednost za svaku od kompanija izražena je u rasponu najniže i najviše.

Hrvatski

Fabris Peruško će zamijeniti Antu Ramljaka

Hrvatska Vlada predložila je da novi vanredni povjerenik u Agrokoru, umjesto Ante Ramljaka, bude Fabris Peruško, a njegova zamjenica Irena Weber.
 
Fabris Peruško član je uprave Tiska, u Agrokor je bio uključen kao savjetnik te poznaje sistem i proces restrukturiranja, a ima i podršku većine vjerovnika.
 
Peruško je diplomirao je na Fakultetu za elektrotehniku Sveučilišta u Ljubljani, magistrirao na ljubljanskom Ekonomskom fakultetu, a u nastavku svog školovanja 2007. godine stekao je naziv MBA na Babson College u Bostonu.
Hrvatski

Ovo su najveće maloprodajne kompanije na svijetu

Revizorska i analitička kuća "Deloitte" napravila je nedavno analizu 250 najvećih maloprodajnih lanaca na svijetu, rangranih po ukupnim prihodima.

Iz dokumenta se vidi da je ubjedljivo najveći trgovinski lanac na svijetu američki "WalMart", koji ima godišnje prihode od čak 485 milijardi dolara, po čemu je daleko ispred konkurencije.

Hrvatski

Konzum izlazi s tržišta Bosne i Hercegovine

"Konzum se povlači s tržišta iz BiH", naslov je koji dominira svjetskim medijima koji prate trgovinska kretanja u cijelom svijetu.

Prema pisanju European Supermarket Magazinea, postojeća prinudna uprava koncerna Agrokor planira prodati Konzum trgovinama na prostoru BiH. Službene izjave prinudne uprave Agrokora o budućem statusu Konzumovih trgovina u BiH nema, ali se već mjesecima špekulira kako će te trgovine kupiti nekoliko velikih bh. trgovačkih lanaca, a u prvom redu se potencira kao kupac jedan od najvećih trgovačkih lanaca Bingo iz Tuzle.

Hrvatski