žene

Industrijske tvrtke sve više angažiraju žene, oglasi se puštaju putem razglasa na džamijama

 

Turske industrijske tvrtke u nastojanju da pronađu radnu snagu koja im kronično nedostaje, okreću se ženama da popune prazna radna mjesta. Pojasnio je to u turskim medijima predsjednik Industrijske komore Ankare (ASO) Seyit Ardıç, dodajući da samo u organiziranoj industrijskoj zoni tvrtke traže oko 4.000 kvalificiranih radnika koje će odmah zaposliti.

“Neke tvrtke čak pokušavaju pronaći radnike najavama putem razglasa u džamijama. To se događa u vrijeme kada raste broj nezaposlenih visoko obrazovanih ljudi.

Hrvatski

Pogledajte zaposlenost žena i visine plaća u FBiH po kantonima za 2018. godinu

Kada je riječ o plaćama, najveća registrirana bruto plaća je u Kantonu Sarajevo 1.702 KM.

 

Prema podacima Federalnog zavoda za statistiku, ukupan broj zaposlenih u Federaciji BiH za 2018. godinu je 519.800, dok je broj nezaposlenih na dan 31.12.2018. godine bio 329.907.

Od tog broja, 215.317 su zaposlene žene, dok je broj nezaposlenih žena 188.503

Analizirajući broj ne/zaposlenih žena u FBiH (po kantonima), najviše zaposlenih žena je u Kantonu Sarajevo 66.978.

Hrvatski

Mega drvo postoji već 23 godine i zapošljava 300 radnika

Bijeljinsko drvoprerađivačko poduzeće Mega drvo, koje zapošljava 300 radnika, postoji već 23 godine i bilježilo je dinamičan razvoj.

Od primarne prerade drveta u pilani, stasalo je u zavidan drvoprerađivački industrijski kapacitet koji se počeo baviti i finalnom proizvodnjom namještaja, piše Dnevni avaz.

Sonja Gavrić, komercijalni direktor kaže da zaposleni nastoje proširiti poslovanje te da su već sada u poziciji da prate i neke europske trendove u proizvodnji namještaja.

Hrvatski

StartUp Akademija u Gračanici i Žepču omogućila realizaciju poslovnih ideja

StartUp akademija s fokusom na sticanje modernih poduzetničkih vještina kroz praktični rad uspostavljena je u Gračanici i Žepču zahvaljujući podršci EU i Vlade Njemačke kroz EU ProLocal.

Nedavno uspostavljena StartUp Akademija u Gračanici i Žepču omogućila je polaznicima sticanje korisnih znanja i vještina za uspjeh njihovih poslovnih ideja.

Hrvatski

Melisa Ahmedbegović Pjano proglašena Ženom godine 2018.

U svečanoj atmosferi uz prisustvo brojnih uglednih zvanica, 13. prosinca je u Swissotelu u Sarajevu održan Ladies In Awards – Izbor žene godine 2018.

Tako je, prema glasovima čitatelja portala i magazina Ladies In, koji su glasali preko posebne aplikacije objavljene na web portalu www. ladiesin.ba, ovu prestižnu titulu dobila Melisa Ahmetbegović-Pjano, medicinska direktorica klinike Svjetlost.

Hrvatski

Anima Knitts i Wooling vuneni proizvodi osvajaju tržište

Prekrasne priče za djecu o kapici Loonici, medvjedici Lu, ZsaZsa sovici, Coco žirafi, ovčici Meg i psu tornjaku Mr. T-ju. Sve su to bajkoviti likovi Lejle Mandžuka Smajić i njene male tvornice unikatnih kreatura Anima Knitts iz Travnika koja proizvodi ručno kreirane proizvode od čiste vune domaće ovce pramenke.

Iz ove male tvornice stiže i novost za odrasle Wooling - spužvica za piling lica koje će obradovati sve dame kojima su zdravlje i njega na prvom mjestu. 

Hrvatski

Svjetski dan ženskog poduzetništva

Svjetski dan ženskog poduzetništva obilježava se 19. studenog.

Globalizacija, ubrzani razvoj tehnologije i promjene stavova društva vezanih za rodno izjednačavanje imaju direktni utjecaj poslovne kreativnosti i poduzetničkog potencijala žena u pokretanju samostalnih poslovnih poduhvata i preuzimanja upravljančkih pozicija.

Hrvatski

Magazin Ladies In i Mercedes-Benz okupili utjecajne dame

U prelijepom ambijentu hotela Hills u Sarajevu održan je drugi po redu ''She's Mercedes Fashion Dinner'', pod pokroviteljstvom Ladies In Magazina, a u organizaciji agencije Altermedia.

Ovoj glamuroznoj večeri odazvale su se pripadnice bh. modne, biznis, kulturne i društvene elite, a koje su i ciljna skupina Mercedes-Benz automobila.

Hrvatski