PODUZETNIČKA PRIČA
Mega drvo postoji već 23 godine i zapošljava 300 radnika
Manager.ba/biznisinfo.ba BiH 04 veljače, 2019

Bijeljinsko drvoprerađivačko poduzeće Mega drvo, koje zapošljava 300 radnika, postoji već 23 godine i bilježilo je dinamičan razvoj.

Od primarne prerade drveta u pilani, stasalo je u zavidan drvoprerađivački industrijski kapacitet koji se počeo baviti i finalnom proizvodnjom namještaja, piše Dnevni avaz.

Sonja Gavrić, komercijalni direktor kaže da zaposleni nastoje proširiti poslovanje te da su već sada u poziciji da prate i neke europske trendove u proizvodnji namještaja.

– Bili smo i na Međunarodnom sajmu namještaja u Kolnu. Namjera je bila da se upoznamo sa sadržajem sajma, s onim što konceptualno nudi, ali i da vidimo kakvi su to novi zahtjevi eurpskog tržišta. Posjetili smo brojne štandove europskih izlagača i proizvođača, ali i bh. izlagača. U ovoj godini idemo i na međunarodni sajam ploča u Kolnu – govori Gavrić.

Ističe da Mega drvo u 2019. planira razvoj vlastitog dizajna i da to za njih predstavlja veliki poslovni preokret jer će njihov namještaj u budućnosti biti prepoznatljiv na tržištu, vjerojatno i brendiran.

Što se tiče strukture zaposlenih, Gavrić ističe da na različim radnim pozicijama imaju starije, iskusne radnike, vrsne majstore i zanatlije s iskustvom.

Kaže da imaju i mlade radnike te stručne, obrazovane inženjere, a skoro trećina zaposlenih su žene.

Najmlađi direktor

 

Sonja Gavrić, najmlađi komercijalni direktor poduzeća ove veličine u Bijeljini, kaže da je odgovornost velika u poslu koji obavlja. Ističe da stručno i dinamično poslovno okruženje pomaže i njoj da sve svoje obveze obavlja kvalitetno i na vrijeme.

Video
ANER KRUŠKONJA, OBRTNIČKA KOMORA HNŽ
Koliko se danas isplati biti obrtnik
DAMIR UZUNOVIĆ, BUYBOOK
Mi smo išli naopačke
JASMIN BADŽAK, EUROSJAJ
Moj radni dan traje 24 sata, ali uživam u svom poslu!
Savjeti