čapljina

Čapljina: Završava se još 150 stanova i 15 poslovnih prostora

Uz već useljenih pet lamela posljednjih mjeseci, trenutačno se završava gradnja stambeno-poslovnih zgrada sa sedam lamela u kojima je na pet katova smješteno 150 stambenih jedinica i 15 poslovnih prostora.

 

Ekspanzija u oblasti stanogradnje jedna je od tema koja u Čapljini privlači pozornost javnosti.

Tome u prilog govori i nekoliko posljednjih godina izgrađenih stambeno-poslovnih zgrada.

Riječ je o gradnji u novom naselju Ada–Bad, piše Večernji list. 

Hrvatski

Čapljinsko poduzeće uspješno posluje i u trećoj generaciji

Priča o Mlinima započela je prije gotovo jednog stoljeća u malom mjestu koje je nekad bilo poznato kao mlinski i trgovački centar. Ovdje je Nikolinin pradjed kupio stari mlin na vodu za mljevenje brašna i započeo posao. Poduzeće je raslo i obitelj je svoju prvu pekaru u Čapljini otvorila devedesetih godina.

 

Nikolina Jovanović izvršna je direktorica Mlini, pekarske tvrtke koja se nalazi u Čapljini, Bosna i Hercegovina.

Mlini je poznat po tradicionalnim slastičarskim proizvodima koji se diljem zemlje prodaju u pekarama Mlini i supermarketima.

Hrvatski

ČAPLJINAC KOJI DIJELI SALATU Da se spriječi uvoznički lobi, dobili bi 400.000 radnih mjesta

Filip Krvavac zajedno s još nekoliko poljoprivrednika iz okoline Čapljine odlučio je podijeliti stotine kartona salate Čapljincima ovih dana.

 

Kako kaže, obzirom da poljoprivrednici iz Dračeva, Višića, Dubrava i drugih sela nemaju gdje prodati svoje proizvode odlučio je uz minimalne troškove spriječiti bacanje ili, kako kaže, "šutanje" domaće salate koja se mora ubrati narednih desetak dana da bi se sadile nove kulture.

Hrvatski

Grad Čapljina će sufinancirati kupovinu stanova mladima

Gradska ustanova  sufinancirat će kupovinu stana u iznosu od 100 KM po metru četvornom, a maksimalno do 75 metara četvornih po stanu.

 

Grad Čapljina sufinancirat će kupovinu stana ili izgradnju kuće mladim osobama s područja ovoga grada, potvrđeno je iz Gradske uprave.

''Mi na različite načine pomažemo mladim ljudima, pa ćemo tako ove godine subvencionirati kupovinu stana ili izgradnju kuće za mlade obitelji'', rekao je za Bljesak.info prilikom predstavljanja projekta ''YourJob'' u Čapljini gradonačelnik Smiljan Vidić.

Hrvatski

Kredit od 15 milijuna KM za obnovu čapljinske elektrane

Vlada Federacije BiH je prihvatila informaciju i podržala inicijativu da za projekt zamjene sustava upravljanja i turbinske regulacije u crpnoj hidroelektrani (CHE) Čapljina budu osigurana kreditna sredstva kod KfW Frankfurt na Majni u iznosu do 15 milijuna eura.

Kako je priopćeno u četvrtak nakon sjednice federalne vlade, konačna odluka o zaduženju će biti donesena po okončanju pregovora s KfW-om kada će biti utvrđeni konačni uvjeti kreditnog zaduženja.

Hrvatski

Čapljina: Četiri milijuna KM za projekt navodnjavanja Višićke kasete

U zgradi Gradske uprave Grada Čapljine potpisan je danas ugovor vezan za navodnjavanje u sklopu projekta ''Višićka kaseta''. Ugovor je vrijedan 4.145.499,79 KM, a potpisali su ga Grad Čapljina i tvrtke Eccon Inženjering i Hering.

Prije par mjeseci potpisan je ugovor o odvodnjavanju od vrijednosti oko jedan milijun KM, a sada je ovaj ugovor vezan za navodnjavanje, što je nastavak projekta. 

Hrvatski

Čapljina: Prodaju rajčice u posudi, na balkonu rodi i do 4 kg

Kišoviti svibanj unio je nemalu nervozu među prodavače presadnica na prilazu veletržnici u Tasovčićima. Već tri mjeseca pod “okupacijom” drže prilaz veletržnici, ali poslom nisu baš zadovoljni. Iza njih su neprospavane noći, a posao im baš ne ide.

Prošle sezone sav ponuđeni sadni materijal rasprodali su do polovine svibnja, ove godine zastoj zbog kiše. 

Biljke ne čekaju, rastu i prerastaju, a kad se to dogodi, mogu ih samo baciti.

Nekolicina je za sezonu pripremila novu ponudu, rasadnice u posudama.

Hrvatski

Kinezi planiraju uposliti više od 400 radnika za izgradnju autoputa kroz Hercegovinu

Predstavnici kineske firme The China State Construction Engineering Corporation (CSCEC) koji će graditi trasu autoputa od Zvirovića do Bivolja Brda, izuzev mosta preko rijeke Neretve, bili su u službenoj posjeti gradonačelniku grada Čapljine Smiljanu Vidiću, objavljeno je u četvrtak na stranicama Grada.

Predstavnici firme su se interesirali za potencijalne radnike koje bi uposlili na gradilištu kao i za potencijale građevinskih firmi koje djeluju na području Čapljine.

Hrvatski

Asocijacija poduzetnika Hercegovine postala članom mehanizma koordinacije općine Čapljina

Aktivnosti Asocijacije poduzetnika Hercegovine jučer su uspješno započele u općini Čapljina. Naime, danas je u zgradi Općine Čapljina održan redoviti sastanak Mehanizma koordinacije sukladno usvojenom Planu rada za 2019. godinu. tijekom kojeg je načelnik općine potvrdio članostvo APH unutar njihovog projekta - Mehanizma koordinacije.

Hrvatski

Beograđanin došao u Čapljinu i pokrenuo posao iz snova

Bane Radosavljević iz Beograda dokaz je da postoje i oni koji dolaze u BiH da bi pokrenuli poslove, preokrenuli svoj život i ostvarili poslovne snove.

Bane se zaljubio u eterična ulja toliko da je odlučio napustiti ugostiteljstvo i počeo se baviti uzgojem ljekovitog bilja i proizvodnjom izuzetno cijenjenog eteričnog ulja smilja, pa je tako nastao brend “Natura Oleum - essential oils”.

Hrvatski