čapljina

Čapljinska tvrtka Adria Hishtil iz Gabele na 5000 m2 gradi novi proizvodni pogon

Kad je projekt Adria Hishtila prezentiran, a riječ je o investiciji mješovitog domaćeg i međunarodnog kapitala, malo je tko vjerovao da će u plastenicima nasred polja posao naći 200-300 zaposlenika (pretežito žena), proširenjem kapaciteta tvrtka se približava toj brojci. Samim proširenjem kapaciteta potreba za ljudskim resursima sve je veća.

 

Čapljinska tvrtka Adria Hishtil iz Gabele u godini pandemije koronavirusa krenula je u novu investiciju.

Na površini od 5000 četvornih metara gradi novi proizvodni pogon.

Hrvatski

VIDEO Grad u Hercegovini dobija novi kvart

Kompleks Duhanske stanice u Čapljini bit će srušen, a na njegovom mjestu niknut će stambeno-poslovni kompleks sa šetnicom i domom za stare i nemoćne.

 

Svi objekti ovog kompleksa objekti u središtu grada uskoro će biti srušeni, a na njihovom mjestu niknut će novi, moderni objekti.

Ljetos je čapljinski gradonačelnik Smiljan Vidić potvrdio kako je Grad prije 9 godina napravio regulacijski plan Duhanska stanica, ali tada vlasnici nisu bili financijski spremni ući u realizaciju toga plana.

Hrvatski

Čapljina: Četiri poduzetnice dobile 40.000 za pokretanje vlastitog biznisa

Novac za pokretanje vlastitog biznisa dobili su Maja Pažin (Salon za njegu kućnih ljubimaca), Marija Limov-Matić (Frizerski salon), Iva Borovac (Kozmetiči salon) i Suzana Vegar (Salon za njegu tijela).

 

Četiri projekta žena-poduzetnica sa područja grada Čapljine podržana su sa ukupno 40.000 KM od strane USAID-a i Grada Čapljine.

Korisnice su jučer potpisale ugovor sa USAID-om i Gradom Čapljina, a tom prilikom su i predstavile svoje projekte novinarima.

Marija Limov-Matić od podrške će otvoriti frizerski salon.

Hrvatski

U Čapljini će graditi stambeni kompleks i tržni centar

Na mjestu sadašnje Tvornice duhana u Čapljini predviđena je rekonstrukcija triju postojećih objekata od koji bi jedan trebao biti stambeno–poslovni, drugi je objekt za javne sadržaje (muzej, galerija, kulturni centar…), a treći je predviđen za starački dom.

 

Središte Čapljine uskoro bi trebalo dobiti potpuno novi izgled.

Umjesto ruševnih zgrada Duhanske stanice, bit će izgrađeni tržni centar, starački dom i stambeni kompleks.

Hrvatski

Grad Čapljina: 180 poljoprivrednika dobit će subvencije za proljetnu sjetvu

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije je, uz aktivnosti predviđene Zakonom o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih epidemijom koronavirusa i podršci ekonomiji na području HNŽ povećala izdvajanja za poticaje u poljoprivredi.

 

Naime, Izmjenama i dopunama Proračuna HNŽ ta su sredstva povećana za skoro dva puta i iznose 2.000.000 KM.

Ovom raspodjelom Grad Čapljina je dobio 100.000,00 KM.

Hrvatski

Čapljina: Završava se još 150 stanova i 15 poslovnih prostora

Uz već useljenih pet lamela posljednjih mjeseci, trenutačno se završava gradnja stambeno-poslovnih zgrada sa sedam lamela u kojima je na pet katova smješteno 150 stambenih jedinica i 15 poslovnih prostora.

 

Ekspanzija u oblasti stanogradnje jedna je od tema koja u Čapljini privlači pozornost javnosti.

Tome u prilog govori i nekoliko posljednjih godina izgrađenih stambeno-poslovnih zgrada.

Riječ je o gradnji u novom naselju Ada–Bad, piše Večernji list. 

Hrvatski

Čapljinsko poduzeće uspješno posluje i u trećoj generaciji

Priča o Mlinima započela je prije gotovo jednog stoljeća u malom mjestu koje je nekad bilo poznato kao mlinski i trgovački centar. Ovdje je Nikolinin pradjed kupio stari mlin na vodu za mljevenje brašna i započeo posao. Poduzeće je raslo i obitelj je svoju prvu pekaru u Čapljini otvorila devedesetih godina.

 

Nikolina Jovanović izvršna je direktorica Mlini, pekarske tvrtke koja se nalazi u Čapljini, Bosna i Hercegovina.

Mlini je poznat po tradicionalnim slastičarskim proizvodima koji se diljem zemlje prodaju u pekarama Mlini i supermarketima.

Hrvatski

ČAPLJINAC KOJI DIJELI SALATU Da se spriječi uvoznički lobi, dobili bi 400.000 radnih mjesta

Filip Krvavac zajedno s još nekoliko poljoprivrednika iz okoline Čapljine odlučio je podijeliti stotine kartona salate Čapljincima ovih dana.

 

Kako kaže, obzirom da poljoprivrednici iz Dračeva, Višića, Dubrava i drugih sela nemaju gdje prodati svoje proizvode odlučio je uz minimalne troškove spriječiti bacanje ili, kako kaže, "šutanje" domaće salate koja se mora ubrati narednih desetak dana da bi se sadile nove kulture.

Hrvatski

Grad Čapljina će sufinancirati kupovinu stanova mladima

Gradska ustanova  sufinancirat će kupovinu stana u iznosu od 100 KM po metru četvornom, a maksimalno do 75 metara četvornih po stanu.

 

Grad Čapljina sufinancirat će kupovinu stana ili izgradnju kuće mladim osobama s područja ovoga grada, potvrđeno je iz Gradske uprave.

''Mi na različite načine pomažemo mladim ljudima, pa ćemo tako ove godine subvencionirati kupovinu stana ili izgradnju kuće za mlade obitelji'', rekao je za Bljesak.info prilikom predstavljanja projekta ''YourJob'' u Čapljini gradonačelnik Smiljan Vidić.

Hrvatski

Kredit od 15 milijuna KM za obnovu čapljinske elektrane

Vlada Federacije BiH je prihvatila informaciju i podržala inicijativu da za projekt zamjene sustava upravljanja i turbinske regulacije u crpnoj hidroelektrani (CHE) Čapljina budu osigurana kreditna sredstva kod KfW Frankfurt na Majni u iznosu do 15 milijuna eura.

Kako je priopćeno u četvrtak nakon sjednice federalne vlade, konačna odluka o zaduženju će biti donesena po okončanju pregovora s KfW-om kada će biti utvrđeni konačni uvjeti kreditnog zaduženja.

Hrvatski