SUBVENCIJE
Čapljina: 42 mlade osobe potpisale ugovor o sufinanciranju prve nekretnine
manager.ba/jabuka.tv BiH 23 srpnja, 2021
Izvor fotografije:
jabuka.tv

U cilju osiguranja što boljih uvjeta za ostanak mladih, gradska vlast Čapljina već godinama provodi brojne projekte, a jedan od njih koji je naišao na veliko zanimanje javnosti, jest subvencioniranje kupnje stanova mladima.

 

Riječ je o projektu subvencije prve stambene nekretnine za mlade i mlade obitelji. Grad Čapljina – gradonačelnik subvencionira kupnju prve stambene nekretnine s 100 maraka po četvornom metru na nekretnine do 75 kvadrata osobama do 35 godina starosti. Tako osoba, odnosno mlada obitelj, koja je kupila stan od 75 kvadrata od Grada Čapljine može povući 7.500 maraka.

Kako su objavili iz Grada Čapljine, u četvrtak je upriličeno svečano potpisivanje drugog ciklusa prijava, a pravo na subvenciju stambene nekretnine ostvario je 42 mladih i mladih obitelji.

Na samom početku svečanosti nazočnima se obratio gradonačelnik grada Čapljine Smiljan Vidić, koji je u konačnici predlagatelj i realizator ovoga projekta. Istaknuo je kako je ovaj projekt jedan od demografskih mjera pomoći mladim ljudima jer upravo ulaganje u mlade ljude glavni je i prioritetni projekt lokalne vlasti.

Koliko lokalna vlast brine o mladim ljudima govori realizacija mnogih projekata koji se odnose na naše najmlađe i na našu mladež, kazao je.

Neki od značajnijih projekata su sufinanciranje boravka djece u dječjem vrtiću, bespovratna sredstva za učenike prvih razreda osnovnih i srednjih škola. Također jedna od konkretnih i svakako značajnih mjera koje lokalna vlast provodi s ciljem pomoći mladima je i sufinanciranje prijevoza učenika.

Uz to, vrijedi istaknuti i dodjelu novčanih potpora studentima s posebnim naglaskom na studente deficitarnih zanimanja.

Stjecanje prvog radnog iskustva važna je odrednica u razvoju daljnje poslovne karijere. Vodeći se upravo time, gradonačelnik već 12. godinu za redom uspješno provodi projekt pomoći mladim ljudima kako bi kroz radni staž dobili potreban preduvjet za budući stalni radni odnos. Trenutno u Gradskoj upravi i gradskim javnim poduzećima pripravnički staž odrađuju 83 pripravnika, navode iz Grada Čapljine.

  • Euro-Express d.o.o.
  • LRC d.o.o. Sarajevo
  • Connect Agencija
  • LRC d.o.o. Sarajevo
  • Connect Agencija
  • Euro-Express d.o.o.
Povezani članci

1

2

Tagovi: