umjetna inteligencija

Potpisan je sporazum koji bi mogao odrediti budućnost novinarstva

ChatGPT uskoro će pisati sažetke članaka Politica, Business Insidera i drugih medija u vlasništvu Axel Springera koji će uključivati i one sadržaje koji su se do sada plaćali. Ovaj novi sporazum mogao bi oblikovati budućnost novinarstva i njegovog odnosa s umjetnom inteligencijom...

 

OpenAI i njemačka nakaldnička tvrtka Axel Springer u srijedu su objavili sporazum koji obuhvaća sve medije u vlasništvu Axel Springera među kojima Politico, Business Insider i europske medije Bild i Welt.

 

ŠTO SE ZNA?

Hrvatski

Što umjetna intelegencija znači novim naraštajima radnika? 

 

"Karijere se uvijek mogu razvijati, mijenjati i raspadati, a moj savjet studentima je biti fleksibilni, maštoviti i hrabri"


Umjetna inteligencija polako uzima maha kako generativni AI programi vođeni velikim jezičnim modelima, kao što je ChatGPT, postaju sve popularniji. Poduzeća sve više usvajaju tu tehnologiju. Studija, koju je nedavno objavila tvrtka za kibernetičku sigurnost Kaspersky, sugerira da 57% radnika koristi takve alate kako bi uštedjeli vrijeme u uredu, posebno za sažimanje bilješki sa sastanaka i velikih dokumenata.

Hrvatski

Kako će umjetna inteligencija utjecati na globalni ekonomski razvitak?

Usporedo s trenutnim razvitkom umjetne inteligencije, širi se i rasprava o automatizaciji poslova. Prema posljednjim predviđanjima, riječ je o 300 milijuna pozicija.

Stručnjaci tvrde kako automatizacija može biti jedino dobra stvar, kao i da radnici neće ostati bez poslova nego preći na sofisticiranije, bolje plaćene pozicije.

 

Hrvatski