posao

"GLADNI" STE FEEDBACK-a? A jeste li ga spremni “pojesti” kada Vam je serviran?

Povratna informacija o radnom učinku – termin koji na papiru zvuči vrlo profesionalno i otmjeno, dok u stvarnosti često izaziva “buru” emocija, te je uzrokom nemalog broja konflikata na radnom mjestu. Bez njega naš vlastiti profesionalni razvoj gotovo pa nije moguć, a opet nema osobe kojoj je svejedno čuti nedostatke u njegovoj ili njenoj radnoj izvedbi.

Hrvatski

Miljenici ili zašto ljubav nije jednaka za sve

Sva se djeca vole isto. Mislim, jednako. Nema miljenika. Nije mlađe dijete miljenik. A, ni muško. Svima isto i svima jednako. Demokratski, idilično i solidarno. 

Isto tako i sa zaposlenima. Ili radnicima, kako se govorilo prije 30 godina, pa se opet vratilo u modu.

Svi su isti, kao na isti kalup pravljeni. I svima jednaka količina ljubavi, pažnje, priznanja i šuški. 

I živjeli su sretno do kraja života. I onda je došao kraj i sve se raspalo.

Hrvatski

KUTAK ZA "REGENERACIJU": Neobične kupole za odmor usred ureda

Ono što bi svaki djelatnik želio imati u svom uredu zasigurno je mjesto za opuštanje, kratki odmor ili drijemku, gdje će imati priliku nakratko pobjeći od posla i gužve.

Tu zamisao realizirala je kompanija za dizajn DaeWha Kang Design i napravila „Shard Regeneration Pods“, neobiče kupole usred ureda za odmor djelatnika u jednoj engleskoj kompaniji.

 

 

Hrvatski

Pare ili život?!

Za Manager.ba piše Enisa Selmanović-Salkić 

Pitanje koje je iz nekih drugih dimenzija prešlo u biznis. I ne na način na koji biste, možda pomislili. Neki ovo zovu i motivacija. 

O motivaciji se priča nadugo i naširoko. Baš je moderna.

Mislim, svi o njoj pričaju, pa je i možemo nazvati trendom. A, radi li se na motivaciji? Pa i radi, reći ćete.

Hrvatski

BICIKLOM DO POSLA: Zdrava, praktična i moderna navika

Vožnja bicikla do radnog mjesta i natrag dobra je za vaše zdravlje, novčanik i vrijeme koje štedite ako se svakodnevno vozite biciklom. 

Tijekom ljeta i toplijih dana sve je više biciklista na ulicama gradova.

Ljudi, osim što rade uslugu prvenstveno sebi i svojem zdravlju, doprinose čišćem okolišu i ljudima koji ih okružuju.

 

Vožnja biciklom je jeftinija od bilo kojeg drugog prijevoza

 

Hrvatski

Najbolji smo kad radimo ono u čemu smo najbolji

Zamislimo listu svojih talenata, osobina u kojima smo jaki, vještina na koje smo ponosni. Netko je odličan govornik, a netko sjajno priča viceve. Netko lako uspostavlja kontakt s nepoznatom osobom, a netko tečno govori strane jezike. Netko dobro pleše, zna crtati, skladati glazbu, efikasno neverbalno komunicira, a netko ima estetskog dara, odličan je polemičar ili sjajno kuha. Netko briljantno vodi sastanke, a netko radi sjajne zapisnike. Netko ima savršeni sluh, a netko je vrlo strpljiv i zna ljudima objasniti i najteži problem.

Hrvatski

DOBAR POČETAK JE POLA POSLA: Treba imati jasnu viziju i ciljeve

Zamislite građevinsku inspekciju koja izlazi na teren da bi ispitala kvalitetu upravo izgrađene višekatnice. Kad potpišu izvješće, zaključe da je stvar više dobra nego loša. Svi katovi su u redu, treba rušiti samo prizemlje!

Šala ukazuje na poznatu istinu: Nema li dobrih temelja, ništa neće čvrsto stajati. Ne valja li prizemlje, nemoj niti početi s gradnjom! Kao što znamo, temelji i prizemlje poslovnog uspjeha naši su ciljevi, vizija i misija koju slijedimo. Prvo valja definirati temelje!

Hrvatski