PROJEKTI
Vlada HBŽ-a dala suglasnost za izgradnju solarnog parka
manager.ba/tomislavcity.com BiH 13 listopada, 2021
Izvor fotografije:
tomislavcity.com

Vlada Hercegbosanske županije na jučerašnjoj je sjednici razmatrala Nacrt Zakona o porezu na promet nekretnina Hercegbosanske županije, te utvrdila Prijedlog Zakona s izmjenama koji će biti upućen u Skupštinu Hercegbosanske županije na daljnje postupanje.

 

Vlada je dala i suglasnost na Program „Potpore – sredstva za zaštitu okoliša” iz namjenskih sredstava Naknada za zaštitu okoliša.

Donesen je i Zaključak kojim se usvaja Program javnih investicija Hercegbosanske županije 2022.-2024. godine s listom prioriteta kandidiranih projekata, koji je sačinilo Ministarstvo gospodarstva – Odjeljenje za upravljanje projektom.

Vlada je dala i suglasnost na dostavljeni tekst prijedloga Aneksa br.3. Ugovora o koncesiji poduzeću „SOLBUS “ d.o.o. Livno u predmetu dodjele koncesije za korištenje zemljišta za izgradnju Solarnog parka u cilju korištenja energije sunca za proizvodnju električne energije na lokalitetu Ćaić, Brda i Golinjevo.

Također, donesena je Odluka o davanju suglasnosti na Financijski plan Javne ustanove Zavod za odgoj i obrazovanje za 2021. godinu i Odluka o davanju suglasnosti na Izmjenu i dopunu Financijskog plana Javne ustanove Zavod za odgoj i obrazovanje za 2021. godinu.

Vlada je na ovoj sjednici dala i suglasnost za imenovanje Saše Grabovca za ravnatelja SSŠ Silvija Strahimira Kranjčevića iz Livna.

Vlada je primila k znanju Izvješće o statusu odobrenih projekata i provedbi sredstava namijenjenih za financiranje/sufinanciranje lokalne cestovne infrastrukture na području Grada Livna, Općine Tomislavgrad i Općine Kupres.
 

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Video
STIPE KRIŠTO, B KRUG
Birao je: Njemačka ili Livno
DR. GORAN ĐUZEL, POLIKLINIKA VITALIS
Javni zdravstveni sustav mora biti zdrav
JOSIP MARTINOVIĆ
Hercegovačka vina imaju dobru cijenu, vrijeme je za sljedeću razinu