NOVOSTI
Svečano otvoren multipleks Cineplexx Sarajevo
manager.ba/biznisinfo.ba BiH 17 lipnja, 2021
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Za razliku od standardnog kino platna, Real D Ultimate Screen je platno koje ima specijalno premazanu površinu, što reflektira mnogo više svjetla prema publici te tako stvara mnogo realniji doživljaj događanja na filmu.

 

Druženjem i premijernom projekcijom filma “Paklene ulice 9“ svečano je otvoren multipleks Cineplexx Sarajevo.

Cineplexx Sarajevo nalazi se u novom modernom izgrađenom objektu uz hotel Holiday na Marijin dvoru. 

Cineplexx Sarajevo, s 8 kino dvorana i više od 1000 sjedišta, opremljen je najsuvremenijom kino tehnologijom, koja uključuje Dolby Atmos sistem zvuka, RealD Ultimate screen, kao i najbolji RealD 3D sistem, nudeći sasvim drugačije, realistično iskustvo filma.

Za razliku od standardnog kino platna, Real D Ultimate Screen je platno koje ima specijalno premazanu površinu, što reflektira mnogo više svjetla prema publici te tako stvara mnogo realniji doživljaj događanja na filmu.

Svjetlost se reflektira čak dva puta, a kao rezultat toga se dobiva veća dubina, svjetlija slika, a boje su postojanije.

Dolby Atmos pruža očaravajuće, multidimenzionalno iskustvo zvuka koje posjetiteljima omogućuje da utonu u film.

Atmosferske prilike i predmeti oživljavaju kroz zvučne detalje koje je do sada bilo nemoguće čuti. Kino najnovije generacije svim gledateljima pruža osjećaj da su u središtu radnje.

Veoma smo ponosni što je Cineplexx konačno otvoren i u Sarajevu. Želio bih se zahvaliti našem partneru Rasimu Bajroviću, vlasniku i direktoru Europe grupacije na suradnji, kao i Mirsadu Purivatri za dugogodišnje i blisko partnerstvo sa Sarajevo Film Festivalom. Vaša podrška u realizaciji otvaranja kina u Sarajevu će zasigurno donijeti novu dimenziju kino iskustva na ovim prostorima”, izjavio je Christof Papousek, financijski direktor i managing partner Cineplexx Internationala, na otvorenju Cineplexxa Sarajevo. 

Otvorenje Cineplexxa Sarajevo pozdravio je i Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala. Cineplexx Sarajevo će biti i jedna od lokacija predstojećeg 27. Sarajevo Film Festivala.

“U ime Sarajevo Film Festivala presretan sam zbog ostvarenja ovog projekta, kao sna kojeg smo imali zadnjih desetak godina. Bez Christofa Papouseka i legende kinematografije Envera Hadžiabdića, direktora Cineplexxa Sarajevo, ovo ne bi bilo moguće. Ovo je inspiracija za sve nas. Dio programa ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, koji će biti održan od 13. do 20. kolovoza/augusta, bit će održan upravo u Cineplexxu Sarajevo”, rekao je Purivatra, naglašavajući da se nada skorim odlukama nadležnih kantonalnih službi o dozvoli i načinu održavanja događaja u skladu sa zdravstvenom situacijom.

“Cineplexxu Sarajevo želim dobar rad, dobre filmove i puno publike svih 365 dana u godini. Novi filmovi se snimaju, a nadamo se i odlukama o poticajima za bh. film. I to će biti znak da se bh. film vraća u kina na velika vrata”, dodao je Purivatra.

  • LRC d.o.o. Sarajevo
  • Connect Agencija
  • Connect Agencija
  • LRC d.o.o. Sarajevo
Povezani članci

1

Tagovi: