KOMPANIJE
Srebrenica: Tvornica građevinskih kontejnera proširuje proizvodnju
manager.ba/akta.ba BiH 20 srpnja, 2020
Izvor fotografije:
akta.ba

Plan proizvodnje za ovu godinu već je ostvaren, a firma je zaposlila novih osam radnika.

 

U uvjetima otežanog poslovanja i distribucije proizvoda zbog pandemije virusa korona, srebreničko poduzeće "Ekonomik", koje se bavi proizvodnjom građevinskih kontejnera, bilježi rast.

Plan proizvodnje za ovu godinu već je ostvaren, a firma je zaposlila novih osam radnika.

Posao u tvornici kontejnera u Srebrenici dobio je i Žarko Đuričić. Više ne mora, kaže, da ide u inozemstvo, kako bi osigurao egzistenciju.

"Radim već mjesec dana ovdje, po zanimanju sam električar, inače sam radio po inostranstvu razne poslove", priča Đuričić.

Žarko je jedan od osam novozaposlenih u ovoj kompaniji, a među njima je i Vladimir Lukić. Kaže da je prezadovoljan uvjetima rada, ali i činjenicom da usporedo uči i nove zanate

"Plaća redovna, a u vezi posla sve se može naučiti", kaže Lukić.

Kompanija izvozi na nekoliko kontinenata, surađuje s korporacijama kao što je Samsung . S trenutno 60 zaposlenih već su, kažu premašili godišnji plan proizvodnje od pet milijuna eura.

"Obim proizvodnje je u blagom porastu, očekujemo do kraja kolovoza/augusta da pređemo promet od prošle godine", istakao je Bojan Rankić, vlasnik poduzeća Ekonomik, Srebrenica.

Kompanija Ekonomik zajedno sa općinom Srebrenica realizirala je projekt dodjele stambenih kontejnera stanovništvu općine Srebrenica zaintersiranom da se vrati na prijeratna ognjišta.

Osim standardnih proizvoda koji se koriste kao kancelarije i magazini, Ekonomik je tijekom ove godine razvio i nekoliko novih proizvoda, kao što su montažne vikendice, a do kraja godine, kažu otvorit će i nova radna mjesta.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Video
ALISA GEKIĆ, LINK
LiNK je kreirao više od 4.000 radnih mjesta
"IMAM IDEJU" - MARIJA ĆEŠKIĆ
Coralov "Marshal plan" i branding Hercegovine mogu biti rješenje
IVICA JAKIĆ
Od fotografa glazbenih zvijezda do vizionara goriva budućnosti
Savjeti