KOMPANIJE
Srebrenica: U Ekonomiku otvorena nova radna mjesta
manager.ba/biznisinfo.ba BiH 20 veljače, 2021
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Ova kompanija je, samo u siječnju/januaru, zaposlila 16 radnika, a natječaj za nova radna mjesta stalno je otvoren.

 

Srebrenička tvornica stambenih i građevinskih kontejnera Ekonomik i općina Srebrenica primjer su dobre suradnje na stvaranju povoljnih uvjeta investitorima za otvaranje radnih mjesta.

Ova kompanija je, samo u siječnju/januaru, zaposlila 16 radnika, a natječaj za nova radna mjesta stalno je otvoren.

Tomislav Јovanović /21/, koji je nakon godinu dana provedenih na birou dobio priliku da radi, zarađuje i napreduje jedan je od 90-tak radnika tvornice građevinskih kontejnera iz Srebrenice.

Јovanović, koji je po struci vodoinstalater, za RTRS ističe da mu je ovo prvo radno iskustvo i da je sretan zbog poziva s biroa za zapošljavanje.

U Srebreničkoj tvornici za proizvodnju kontejnera radi i 19-godišnji Duško Bursać koji ističe da se dosta zanata u ovoj firmi može naučiti.

Prošla godina za firmu Ekonomik  iz Srebrenice bila je više nego uspješna. Proizvedeno je 2.000 kontejnera a gotovo svi proizvodi plasirani su u zemlje regije ali i EU.

Miladin Trišić iz ove kompanije kaže da je zbog povećanog obima posla nastavljen prijem radnika i u 2021. godini. Navodi da su zaposlili 16, uglavnom, mlađih ljudi.

Ova kompanija nedavno je sa općinom Srebrenica realizirala projekt isporuke i podjele kontejnera za stanovništvo koje se vraća na prijeratna ognjišta.

Opština istovremeno, dodjelom općinskog zemljišta i podrškom u infrastrukturi, omogućava investitorima da u Srebrenici pokrenu posao.

Načelnik Mladen Grujičić ističe da je najvažnije zapošljavanje ljudi i da je cilj da se stvori ekonomski snažna Srebrenica.

Privredni kapaciteti općine Srebrenica su takvi da i radnici iz susjednih općina dolaze i zapošljavaju se u kolektive na teritoriji ove općine. 

Na birou je, napominju iz općinske administracije, oko 1.800 lica a u radnom odnosu oko 5.000 osoba.

Tagovi:
Povezani članci

1

2