MATE RIMAC
Rimac sa Pumom stvorio najbrže kopačke na svijetu
Manager.ba/indikator.ba Regija 20 listopada, 2020
Izvor fotografije:
indikator.ba

Hrvatski proizvođač električnih automobila Rimac Automobili, zajedno s popularnom njemačkom sportskom markom Puma, razvio je "najbržu nogometnu obuću na svijetu".

 

U ponedjeljak je Puma objavila ograničenu količinu nove nogometne obuće PUMA ULTRA SL FG, koju su dizajnirali Mate Rimac i njegov tim u Hrvatskoj.

Sportska cipela teška je samo 90 grama i kombinira stabilnost, prianjanje i ostale značajke na najvišem nivou s ekskluzivnom PUMA inovacijom. Prema Pumi, na raspolaganju je samo 412 parova, kako bi se podudarali sa brzinom od 412 km/h koju postiže hrvatski električni automobil.

- Cilj ULTRA SL bio je stvoriti najbržu, najekstremniju nogometnu cipelu koja će predstaviti uvid u to kako bi nogometne cipele mogle izgledati u budućnosti, rekao je Dominique Gathier, voditelj odjela za upravljanje proizvodnom linijom Teamsporta.

- Ispitali smo kako se izrađuju Rimac automobili i prenijeli smo ove ključne uvide u stvaranje ULTRA SL-a, s posebnim naglaskom na to kako smanjiti težinu cipela uz održavanje vrhunskih performansi, dodao je Gathier.

Antoine Griezmann prvi je testirao cipele na nogometnoj međunarodnoj utakmici prošli tjedan na kojoj je Francuska igrala u Hrvatskoj u Uefinoj ligi nacija u Zagrebu.

Povezani članci

1

2