POZITIVAN PRIMJER
POSLODAVCI ZA PRIMJER: Firma poklonila stan radnici koja ide u penziju
manager.ba/biznisinfo.ba BiH 21 siječnja, 2021
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Da još ima poslodavaca kojima je požrtvovan i vrijedan radnik zlata vrijedan svjedoči gotovo nevjerojatan primjer iz Bijeljine, gdje je jedno građevinsko poduzeće radnicu u penziju ispratilo poklonivši joj stan.

 

Iako se mnogi radnici danas ne mogu pohvaliti dobrim uvjetima rada i platom, Desa Modraković ima drugačiju priču.

– U građevinskom poduzeću “Tehnika inženjiring” radila sam punih 18 godina, a s obzirom na to da sam navršila 40 godina radnog staža, stekla sam uvjete za penzioniranje. U ovoj firmi predano sam radila, jer se samo tako i može raditi u ovakvom kolektivu – priča Desa, koja ni slutila nije da će radni vijek završiti s neizmjernom srećom.

Iako joj je bilo žao da se rastane od kolektiva, odlučila je, priča, da je ipak vrijeme da okonča radni vijek i posveti se nekim drugim stvarima u životu.

– Za svoj rad sam uvijek sam bila adekvatno plaćena i nagrađena, a ni slutila ni očekivala nisam ovakav poklon. Kolege su me ispratile posljednjeg radnog dana, kako to obično i biva u kolektivima, poklonivši mi sat. Međutim, kada su mi poslodavci rekli da mi poklanjaju stan, to je za mene bilo ogromno iznenađenje – kaže Modraković, koja je radila na poslovima pripreme dokumentacije za izgradnju stambenih objekata.

Ni sanjala nije da će u jednoj takvoj zgradi i ona imati nekretninu.

– Stan je u izgradnji i u toku su završni radovi – kroz osmijeh priča ova žena, koja je sada na “slatkim mukama” jer živi u porodičnoj kući pa treba da odluči gdje će uživati u penzionerskim danima.

U poduzeću “Tehnika inženjering”, koje zapošljava oko 50 radnika, kažu da je Desa bila stub njihove firme i da je poklon samo mali znak zahvalnosti za sav njen višegodišnji trud i rad.

– Nije bilo teško donijeti ovakvu odluku. Ovo je sitnica u odnosu na ono koliko je ona dala i pružila našoj firmi. Bila je stub, izuzetno dobar radnik, izuzetan kolega, znanje je nesebično dijelila s drugim kolegama i nama je samo preostalo da joj se bar na ovakav način odužimo – istakla je direktorica poduzeća Dragana Gajić.

Kako kaže, dugo su razmišljali na koji način da nagrade Desu, a u posljednjih šest mjeseci donijeli su odluku da to bude stan u objektu koji je u izgradnji.

– Desa je takoreći sama isprojektirala stan, za koji je rekla da je to jedan od najljepših stanova koje smo do sada imali – kaže Gajićeva.

U ovom poduzeću, koje postoji duže od dvije decenije i do sada je izgradilo više od 1.000 stanova širom Bijeljine, kažu da ovo sigurno neće biti usamljen primjer, piše Glas Srpske.

Tagovi:
Povezani članci

1

2