INVESTICIJE
Nova četiri milijuna za privrednike Novog Sarajeva po stopi od nula posto
Manager.ba BiH 19 rujna, 2019

Predsjednik Uprave Bosna Bank International(BBI) Amer Bukvić i načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo potpisali su danas ugovor o subvencioniranoj liniji za poticaj zapošljavanju privrednim subjektima s područja ove Općine.

Riječ je o posebno kreiranoj liniji putem koje će privrednici čije se sjedište ili poslovna jedinica nalaze u Općini Novo Sarajevo moći u BBI banci dobiti financijska sredstva po subvencioniranoj stopi od 0 posto.

„Subvencionirane linije su dobar primjer javno-privatnog partnerstva za podršku  razvoju privrede u našoj zemlji. Strateško opredjeljenje BBI banke jeste razvoj BiH i sretni smo da smo u prilici da kroz ovaj, zajednički projekt s Općinom Novo Sarajevo, podržimo razvoj privrede. Slične projekte imamo i u drugim općinama i kantonima u cijeloj BiH. Uz subvenciju Općine privrednici će imati na raspolaganju financijska sredstva po stopi od nula posto. Ovakvi uvjeti financiranja privrede ne mogu se naći ni u Europskoj uniji. Do sada smo s Općinom Novo Sarajevo implementirali dvije linije i zaposleno je 48 radnika“, kazao je nakon potpisivanja Bukvić. 

U svom obraćanju općinski načelnik Nedžad Koldžo istakao je da je subvencionirana linija dio  programa aktivne politike zapošljavanja koju Općina provodi.

„Direktni, mjerljivi efekti predloženih rješenja su zapošljavanje novih radnika, a indirektni i dugoročno očekivani efekti su povećanje privrednih aktivnosti u cjelini, stvaranje povoljnog ambijenta za poslovanje i privlačenje privrednih subjekata na području naše Općine što treba da dovede do smanjene stope  nezaposlenosti i povećanja životnog standarda stanovništva što nam je  primarni  cilj“, kazao je načelnik Koldžo.

Tagovi:
Povezani članci

1

2