SAVJETOVANJE
LRC D.O.O. SARAJEVO NA USLUZI BH. PRIVREDNICIMA: Zadržimo smirenost i upravljajmo rizikom
Manager.ba BiH 24 ožujka, 2020

U situaciji kada posljedice koronavirusa praktično guše privrednike, menadžeri i vlasnici kompanija treba da znaju jedno - najpotrebnije je sačuvati "hladnu glavu" - jer panika nikome ne donosi dobro. 

 

Svaka kompanija trebala bi da napravi plan i pripremi se na moguće dodatne turbulencije i scenarije koji se mogu dogoditi. Jasno je, naime, da će trebati dosta vremena da se posljedice na ekonomiju saniraju, međutim, neophodno je da se menadžeri pobrinu za svoje poslovanje i ostanu pribrani.

Svi se moramo adaptirati i brzo reagirati, a LRC d.o.o. Sarajevo kao najstarija i najveća bonitetna agencija u Bosni i Hercegovini stavlja svoje resurse na raspolaganje svim privrednicima kroz kampanju ‘’Zadržimo smirenost i upravljajmo rizikom’’.

‘’Na ovaj način privrednicima stojimo na raspolaganju i želimo im olakšati period izolacije i novonastale situacije. Izvjesno je, naime, kako će s padom tržišta zbog koronavirusa doći i do velikih promjena u poslovanju brojnih kompanija, a popis područja na koje treba obratiti pažnju kreće se od upravljanja naplatom potraživanja, odgodama i uvjetima plaćanja do prevencije prevara i opreza rada sa stabilnim dugogodišnjim klijentima. Zbog toga smo vlastite servise i usluge odlučili BESPLATNO staviti na raspolaganje bh. kompanijama kako bi u svakom trenutku imali uvid u tržište i tako mogli preventivno djelovati’’, poručili su iz LRC-a.

Doprinos LRC BIS i LRC Inkasso ogleda se kroz:

• Besplatan advokatski pravni savjet iz privrednog i radnog prava 
• Dnevni monitoring svih blokiranih/deblokiranih/novoregistriranih pravnih subjekata u periodu trajanja izvanredne situacije
• Provjera boniteta kupca i konzultant za analizu

Ako trebate pomoć i dodatne informacije, možete se javiti na besplatan kontakt telefon: 0-800-201-22 ili putem e-maila: [email protected]

Tagovi:
Povezani članci

1

2

Video
VIDEO
Kako izgraditi osobni brend - 5 ključnih elemenata
VIDEO
Hrvatska pjevačica otkriva tajnu rasta La Piela za 500 posto u godinu dana
VIDEO
Mate Rimac: Poznat mi je osjećaj kad puno radiš, a ne znaš hoće li firma preživjeti do idućeg tjedna