LRC

LRC D.O.O. SARAJEVO NA USLUZI BH. PRIVREDNICIMA: Zadržimo smirenost i upravljajmo rizikom

U situaciji kada posljedice koronavirusa praktično guše privrednike, menadžeri i vlasnici kompanija treba da znaju jedno - najpotrebnije je sačuvati "hladnu glavu" - jer panika nikome ne donosi dobro. 

 

Svaka kompanija trebala bi da napravi plan i pripremi se na moguće dodatne turbulencije i scenarije koji se mogu dogoditi. Jasno je, naime, da će trebati dosta vremena da se posljedice na ekonomiju saniraju, međutim, neophodno je da se menadžeri pobrinu za svoje poslovanje i ostanu pribrani.

Hrvatski

SAZNAJTE IMENA 10 NAJUSPJEŠNIJIH BH KOMPANIJA 2018: Prvi put na listi tri milijardera

Analizom izvještaja o poslovanju kompanija u FBiH za 2018. godinu koji su na raspolaganju LRC-u, najvećoj bonitetnoj agenciji u državi, došlo se do zanimljivih rezultata koji pokazuju da je godina iza nas bila izuzetno uspješna za bosanskohercegovačku privredu, a za pojedine kompanije veoma profitabilna. 

Veliki pomaci napravljeni su u brojnim oblastima, a na listi najuspješnijih kompanija prvi put imamo tri milijardera!

Hrvatski

LRC poduzetnicima predstavio detaljne podatke o privrednim kretanjima u BiH

Deveta međunarodna poslovno-investicijska konferencija Sarajevo Business Forum (SBF) završena je jučer, a prisustvovale su brojne poslovne delegacije iz cijelog svijeta, kao i mnogi državnici.

Na ovogodišnjem forumu investitori i poduzetnici su, zahvaljujući bonitetnoj agenciji LRC BIS, imali priliku da se upoznaju sa detaljnim privrednim i finansijskim kretanjima u BiH.

Hrvatski