KOMPANIJE
Krenula proizvodnja radijatora, jedina u BiH
Manager.ba/biznisinfo.ba BiH 25 svibnja, 2018

Načelnik opštine Lopare Rado Savić i vlasnik lokalne fabrike za proizvodnju radijatora i kotlova na pelet “Termal int” Fikret Lović danas su pustili u rad pogon za proizvodnju radijatora.

Savić je rekao novinarima da je, godinu dana nakon ponovnog pokretanja fabrike “Termal int”, danas krenula i primarna proizvodnja radijatora, jedina u BiH.

“Otvaranje ovog pogona i rad fabrike garancija je razvoja majevičkog kraja, jer zapošljava domaće stanovništvo”, rekao je Savić za BN televiziju.

Vlasnik fabrike Fikret Lović istakao je dobru saradnju sa opštinskom upravom i najavio otvaranje novog pogona za proizvodnju peleta, koji se koristi kao ogrevni materijal.

Direktor fabrike Mahir Hamzić rekao je novinarima da je u “Termal int” do sada uloženo dva miliona maraka.

“Sam pogon za proizvodnju radijatora, koji podrazumijeva remont stare linije za proizvodnju radijatora, novu liniju za farbanje, lakiranje i potapanje, uloženo je milion maraka”, naveo je Hamzić i dodao da je u ovoj fabrici zaposleno 76 radnika, prenijela je BN televizija.

Podsjetimo, „Termal“ je prije rata svoje proizvode plasirao na tržišta bivše Jugoslavije, Austrije i Njemačke. Preduzeće je ponovo pokrenuto nakon desetogodišnjeg stečaja zahvaljujući firmi „Lafat Komerc“ iz Kalesije koja ga je kupila prošle godine.

Video
ALISA GEKIĆ, LINK
LiNK je kreirao više od 4.000 radnih mjesta
"IMAM IDEJU" - MARIJA ĆEŠKIĆ
Coralov "Marshal plan" i branding Hercegovine mogu biti rješenje
IVICA JAKIĆ
Od fotografa glazbenih zvijezda do vizionara goriva budućnosti
Savjeti