SVIJET TEHNOLOGIJE
Hoće li se prekid suradnje Googla i Huaweija odraziti na poslovanje BH Telecoma?
Manager.ba/profitiraj.ba BiH 21 svibnja, 2019
Izvor fotografije:
profitiraj.ba

Google će prekinuti suradnju sa kineskom kompanijom Huawei zbog mjera koje su SAD poduzele protiv Kine.

Glasnogovornik Googlea rekao je da će postojeći korisnici Huaweijevih telefona koji funkcioniraju na sistemu Android i dalje moći koristiti Googleove aplikacije, a moći će ih i ažurirati, prenosi Reuters.

“Za korisnike naših usluga Google Play i zaštite iz Google Play Protecta te usluge će i dalje funkcionirati na Huaweijevim uređajima”, priopćeno je iz Googlea.

Međutim, buduće verzije Huaweijevih pametnih telefona, a koji budu funkcionirali na Androidu, izgubit će pristup Google Play Storeu, Gmailu i YouTubeu, kao i pregledniku Chrome.

“Huawei će moći koristiti samo javno dostupne verzije Androida i neće imati pristup Googleovim servisima i aplikacijama”, rekao je izvor za Reuters.

Još nije poznato na koji način bi se američke sankcije mogle odraziti na poslovanje BH Telecoma, piše agencija Patria (NAP).

BH Telecom nedavno je dodijelio posao uvođenja 4G mreže upravo kineskoj kompaniji Huawei.

BH Telecom je polovinom travnja pustio 4G mrežu koja se zasniva na tehnologiji Huaweija, i zbog toga već sada ima poteškoće u radu.

Nešto više od mjesec dana nakon puštanja 4G mreže kompanija još nije uspjela stabilizirati mrežu, zbog čega dolazi do prekida u komunikaciji među korisnicima usluga BH Telecoma.

Tagovi:
Povezani članci

1

2

Video
VIDEO
Hrvatska pjevačica otkriva tajnu rasta La Piela za 500 posto u godinu dana
VIDEO
Mate Rimac: Poznat mi je osjećaj kad puno radiš, a ne znaš hoće li firma preživjeti do idućeg tjedna
VIDEO
Život je igra! Kako pobijediti? | Velimir Srića | TEDxUniversityofZagreb